Failin akli dengesi yerinde

Kadın Haberleri —

.

.

  • Mêrdîn’in Kerboran ilçesinde katledilen Pakistan Demir davasının ilk duruşması görüldü. Mehmet Emin Öner'in "akli dengesinin yerinde olduğuna" dair rapor mahkemeye sunuldu.

Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde 34 yaşındaki Pakistan Demir “başındaki örtüyü açtığı” gerekçesiyle evli olduğu Mehmet Emin Öner tarafından 49 kesici alet darbesiyle katledildi. 

16 Eylül’de Kerboran’a bağlı Zengan kırsal Mahallesi’nde meydana gelen alaya ilişkin yapılan soruşturmada Mehmet Emin Öner, “kadına ve eşe karşı kasten öldürme” suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. 

Midyat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı, Pakistan Demir’in ailesi ile birlikte Mardin, Batman ve Diyarbakır Baroları Kadın Hakları Merkezleri ile Rosa Kadın Derneği, HDP ve TJA üyeleri takip etti. Duruşmada sanık Öner, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü gerekçesiyle getirilmedi. 

Failin akıl sağlığına ilişkin rapor sunuldu 

Duruşmada tanıklar da hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada gelen evraklar okundu. Mahkeme Öner hakkında Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda, "Akli dengesinin yerinde olduğu" belirtildi. 

Ardından tanıkların dinlenmesine geçilirken, tanıklar olayın oluş şekline dair tanıklıklarını aktardı. Demir ailesinin avukatları ve savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. 

Duruşma 26 Ocak’a ertelendi

Ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın sonraki duruşmada hazır edilmesi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 26 Ocak’a erteledi. 

MÊRDÎN-MA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.