Faşist anlayışın göstergesi

HDK önünde açıklama

HDK önünde açıklama

  • HDK Genel Merkezi önünde siyasi soykırım operasyonu protesto edildi. 

Açıklamaya DBP, ÖHD, BEKSAV, Gölge Kültür Merkezi, MKM, DAD temsilcileri, HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, Van Milletvekili Sezai Temelli, SMF’den Mahir Görüş, SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur, ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ve çok sayıda kişi katıldı.

HDK'nin önceki dönem Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, hak mücadelesi, özgürlük ve eşitlik mücadelesi yürüten siyasal yapılara, kurumlara yönelik dizginsiz, pervasız, hukuksuz, keyfi saldırıların devam ettiğini söyledi. Şenoğlu, "Bunun ağır koşullarını yaşıyoruz. Mücadele eden güçler ve halkların birliğine inanan kurumlar olarak dimdik ayaktayız. Bu baskılara boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz. HDK de bu birleşik mücadelenin kurumlarından biri. Sabah saatlerinde kapımız kırıldı, içeri girildi, kurumumuz dağıtıldı ve bilgisayarımıza el konuldu ama haberimiz yoktu. Bu durum hukuksuzluğun, keyfiliğin, faşist anlayışın en önemli göstergelerinden biridir. Bunu protesto etmek için buradayız" dedi. 

Mafya devleti yöntemi

HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, böyle bir açıklama yapıyor olmaktan dolayı hicap duyduğunu ifade derek, "Bu sabahın erken saatlerinde mafya devleti yöntemiyle HDK’nin kapıları kırılarak içeriye girilmiş, tahrip edilmiş, bilgisayarlara el konulmuştur. AKP ve MHP mafya hükümeti iktidarda ve onların sözleri geçerli. HDK, özgürlükçü ve demokratik paradigmasından asla taviz vermeyecektir. Türkiye’de demokratik siyasetin, ötekilerin ortak mücadele araçlarından biridir HDK. Ötekiler diye tanımladığımız bütün halklar, inançlar, ekolojik mücadele yürütenler, emeğin hakkını savunanlar, HDK ve HDP’de demokrasi ve eşitlik mücadelesi vermeye devam edecektir. Bugün yapılan saldırılar ne bizi demokratik siyaset mücadelesinden ne de Türkiye’de bütün ötekilerin yan yana getirilişinden bir adım geri adım attıracaktır. 

Gemlik duyurusunun ardından

Binamızın basılmasının nedenlerinden biri de üç gün önce burada Sayın Öcalan üzerindeki İmralı tecridinin kaldırılması için yapacağımız Gemlik Yürüyüşü’nü duyurmamızdır. 'Toplumsal muhalefet ve kamuoyu üzerinde baskılar sürsün, bütün kamuoyu baskı altına alınsın' siyasetinin açık göstergesidir. Biz açık siyaset yürütüyoruz. Buradayız, mücadelemize her zaman olduğu gibi devam ediyoruz."

OHAL düzeni sürüyor

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ise şunları söyledi: "Saldırı ve baskın sonucu birçok arkadaşımızın gözaltına alınması bu ülkede OHAL düzeninin devam ettiğinin açık göstergesidir. 20 Temmuz 2016’da bir sivil darbe yaptılar, demokratik siyaseti tasfiye etmek adına o günden beri o barbar yöntemi kullanıyorlar. Tükenmiş ve acze düşmüş hükümeti ayakta tutmanın yolu, OHAL düzeni ve savaş siyasetidir. Demokratik hakların ve siyasi özgürlüklerin var olmasını istiyorsak tecride, OHAL’e, kayyuma hep birlikte dayanışmayla karşı koymalıyız. Ya bugün başaracağız ya da bu düzenin sürmesine seyirci kalacağız. Biz seyirci kalmıyoruz. HDP bünyesindeki bütün güçler olarak faşizme karşı mücadele etmeye ve direnmeye devam ediyoruz. Buna seyirci kalan herkesi de bu uykudan uyanmaya çağırıyoruz. Bu iktidarın o denli gözü dönmüştür ki; Avrupa Konseyi tarafından meşru bir organ olarak kabul edilen Göç İzleme Derneği’ne bile saldırı yapılmıştır. Durum bu kadar vahimdir. Bu barbarlığı ancak hep birlikte durdurabiliriz."

Kongremize sahip çıkıyoruz

Devrimci Parti Eşbaşkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, faşizme karşı doğrudan cevap verecek olan ve demokrasi için en büyük güçlerden olan HDK ve HDP’ye operasyonun bilinçli bir şekilde yapıldığını aktararak “Buradayız. Kongremize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur ise bütün emekçilere, yoksullara "Bakın başlarınızı kaldırın, başlarınızı kaldırmadığını müddetçe bu düzen devam edecektir” şeklinde seslendi. 

ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, bu siyasi soykırım operasyonunun aslında kendilerine çağrı olduğunu belirterek, "Daha kararlı, daha cüretkar birleşik ve örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısıdır. Bundan dolayı biz sosyalistler HDK’yi ve HDP’yi savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Parti Eşbaşkanı İbrahim Akın, HDK’ye yapılan saldırının, sesi çıkan tüm muhalefete saldırı olduğunu vurgulayarak, kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.