Gazeteci Kara’ya ‘haber takibi’ davası

  • Gazeteci Ayşe Kara hakkında takip ettiği haberler ve ÖGC üyeliği gerekçesiyle, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 26 Haziran 2020’de gözaltına alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteci Ayşe Kara hakkında, “örgüt üyeliği” iddiasıyla hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kara’nın Özgür Kadın Kongresi (KJA) ve Özgür Gazeteciler Derneği’ne üye olduğu, DTK içerisinde faaliyet yürüttüğü ileri sürülerken, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 2016’da Mardin’de düzenlediği yürüyüşü sırasında yaptığı haber takibi de suçlama konusu yapıldı.  

İddianamede, suçlamalara ilişkin ifadesine yer verilen Kara, DTK üyesi olmadığını, ancak gazeteci olarak DTK’nin daha önce düzenlemiş olduğu basın etkinliklerine ve kongrelerine katıldığını söyledi. Özgür Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÖGC) üye olduğunu belirten Kara, KJA’ya üye olmadığını kaydetti.

İddianamede, gazeteci Kara hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.