Gazeteci Müftüoğlu’na gözaltı

Dicle Müftüoğlu

Dicle Müftüoğlu

  • Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörlerinden Dicle Müftüoğlu, ifade için çağrıldığı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alındı. 

DFG Eşbaşkanı ve MA editörlerinden Dicle Müftüoğlu’nun evine dün sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlendi. Dicle’nin bulunmadığı evde, hukuksuz bir şekilde arama yapıldı. İfadeye çağırılan Dicle, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. 

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Müftüoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gerçekleri manipüle eden iktidar medyasına karşı halka doğruları ulaştıran özgür basın çalışanlarının gözaltı ve baskılarla susturulmak istendiği belirtilen açıklamada, "Hakikatin izinde olduğumuz bu yolda özgür basın çalışanları olarak her koşulda mesleğimizi yapmaya devam ediyoruz. Bize geri adım attırmayacaktır. Gazeteci arkadaşımız Dicle'nin serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz” denildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) de yaptığı yazılı açıklamada, avukatların Müftüoğlu ile yaptığı görüşme sonucunda Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı aktarıldığını paylaştı. 

Müftüoğlu’nun gözaltına alınmasının, baskı ikliminin bir devamı olduğu vurgulanan açıklamada, şunları ifade edildi: “Daha önce hakkında açılan soruşturmalar, yürütülen davalar vardı. Şimdi yeni bir soruşturmayla adeta yargı kıskacına alınmak istenmekte. Burada amaç gazeteciye gözdağı vermek, mesleğini yapamaz hale getirmektir. Henüz neyle suçlandığını dahi bilmiyoruz, ancak gazetecilik faaliyetleri nedeniyle olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü Dicle gazetecidir ve sadece haber yapmaktadır. Nitekim sadece gazetecilik yaptığı için arkadaşlarımızın başına neler getirildiğinin çok yakın tanığıyız.”

CFWIJ tepki gösterdi

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), Müftüoğlu’na ilişkin twitter hesabında paylaşımda bulundu. Şu ifadeler kullanıldı: "DFG Eşbaşkanı ve MA editörü Dicle Müftüoğlu, ifade vermek için gittiği Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alındı. Gazetecinin gözaltına alınma gerekçesi henüz bilinmiyor. CFWIJ olarak, gazetecinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.