Gazeteciler polisi protesto etti

  • Gazetecilere yönelik şiddete karşı bir araya gelen 14 meslek örgütü, “Ablukayı dayanışmayla kıracağız. Ellerinizi gazetecilerin üzerinden çekin” açıklaması yaptı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, DİSK Basın İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) da aralarında bulunduğu 14 gazeteci meslek örgütü, polis şiddetini protesto etmek amacıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’de ortak açıklamalar yaptı. Ankara Valiliği önünde yapılmak istenen basın açıklamasına izin verilmeyince kitle, Abdi İpekçi Parkı’na geçerek burada açıklama yaptı. Gazeteci meslek örgütleri adına ortak açıklamayı TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak Mayda okudu. Gazeteciye şiddet uygulayan kamu görevlilerinin suç işlediğine dikkat çekten Mayda, “Bu gidişe hep birlikte dur demeliyiz. Türkiye’de haklarını aramak için sokağa çıkan yurttaşları takip edip haberleştirmek gazetecinin kamusal görevidir. Meslektaşlarımız son günlerde tüm toplum adına bu görevlerini yürütürken ağır şiddetle karşı karşıya kalmaya başladı. Yaşananlar çok tehlikeli bir boyuta ulaştı” dedi.

İstanbul Taksim’de yapılmak istenen protesto eylemini izlemeye çalışan çok sayıda gazetecinin darp edildiğini hatırlatan Mayda, “Artık gazeteciler görevlerini yaparken ölümle de yüz yüze kalıyor” diyerek, AFP muhabiri Bülent Kılıç’a yapılanları hatırlattı.

Eylemi düzenleyen gazeteci meslek örgütlerinin isimleri şöyle: Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.