Gençler Öcalan için yürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Werin Cenga Azadiyê yürüyüşü

Werin Cenga Azadiyê yürüyüşü

  • Kürt ve enternasyonalist gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Almanya’da Uzun Yürüyüş’te. Cumartesi Köln’den yürüyüşe başlayan gençler bugün eylemlerinin 2. gününde.

 

PİROZ GÜLTEKİN/KÖLN

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu yıl "Dest Bi Dest-Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla gerçekleşiyor. Köln'den Aachen’a düzenlenen Uzun Yürüyüş’e; Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den yüzlerce genç katılıyor. Köln’de 11 Eylül sabahı start alan yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve gerillanın direnişini selamlayarak başladı. Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) ile Jinên Têkoşer-TekoJIN öncülüğünde gerçekleşen Uzun Yürüyüş’e antifaşistler, enternasyonalist gençler de katılıyor.

İlk gün 25 kilometre

Türk devletinin Kürdistan’daki soykırımcı işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecride karşı mücadeleyi yükseltmenin önemine vurgu yapılan açıklama ardından gençler "Cenga Azadîye Geş Bike, "Avaşin, Zap, Metina Bijî Gerilla", "Freedom for Ocalan" pankart ve dövizleri ile yürüyüşe başladı.

Yürüyüş boyunca gençler, yürüyüşün amacına ve işgal saldırılarına ilişkin Almanca bildiriler dağıttı. Yaklaşık 25 kilometrelik yürüyüş ardından gençler Leverkusen’e vardı. Gençlerin de katılımıyla Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu’nun (FEDA) Leverkusen binasında geniş katılımlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Sanatçılar Hozan Şemdin ve Hozan Seyitxan’ın da konser verdiği gece büyük bir coşku ile son buldu.

Provokasyon sonuçsuz kaldı

Öte yandan ilk gün birçok noktada faşist Türkler provokasyon girişiminde bulundu. Alman polisinin provokasyonlara karşı tepkisiz kalması dikkat çekerken; saldırganlar yerine yürüyüşte yer alan gençleri gözaltına alma girişimi de tepkiler üzerine engellendi.

16 Eylül’e kadar

Sarı, kırmızı, yeşil üzerinde "Freedom for Öcalan" ve “Werin Cenga Azadiyê" yazılı tişörtler giyen gençler dün Leverkusen’den Düsseldorf’a doğru pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam etti. Yürüyüş boyunca "Öcalan’a Özgürlük", "Şehid Namirin" sloganları atıldı.

Düsseldorf Benrath’a doğru yürüyen gençlere bugün de birçok noktada provokatif saldırılar oldu ve polisin tavrı değişmedi. Gençleri kuşatan polisin gözaltı girişimi tepkilerle püskürtüldü. Uzun süren gerginlik ardından gençler yürüyüşlerine devam etti.

 

 

 

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.