Gerekçesi Kürt düşmanlığıdır

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, AKP-MHP-Ergenekon iktidarının varlık gerekçesinin; içeride halka saldırı, dışarıda işgal saldırıları ve savaş olduğunu belirterek, Medya Savunma Alanları’nda devam eden işgal saldırılarına dikkat çekti.

Günay, dünkü basın toplantısında Türk işgal saldırılarıyla ilgili de konuştu. 'Diyalog süreci’nin sona ermesinden bu yana farklı adlar altında yürütülen bu saldırıların, Kürt halkının can ve mal güvenliğine kastettiğini kaydeden Günay, "Kürtler yerleşim yerlerini terk ediyor ve zorunlu göçe maruz kalıyor. Bu son operasyonda da yine köyler boşaltıldı. Efrîn’den Qamişlo’ya, Şengal’den İran sınırına kadar 1200 kilometreyi aşkın oluşturulmak istenen tampon bölgenin asıl gerekçesi Kürt düşmanlığıdır" dedi.

Kürtlerin kaderi ortaktır

 Günay, Kürt halkına ve Federe Kürdistan yönetimine de seslendi: "Buradan Kürt halkına seslenmek istiyorum, nerede olursa olsun Kürtlerin kazanımları bir bütündür. Kürtlerin yalnızca coğrafyası değil, aynı zamanda kaderleri de ortaktır. Kürtlerin göçe maruz kalmadan, coğrafyaları bombalanmadan, kendi topraklarında katledilmeden kendi yurdunda, onurlu bir yaşam sürmesinin yolu, birliğidir. Federe Kürdistan yönetiminden beklentimiz; Kürtleri karşı karşıya getirmeye yönelik politikalara alet olunmaması, bu kazanımların çeşitli bölgesel iş birliklerine kurban edilmemesidir. Bu Kürt halkına karşı tarihi sorumluluğun gereğidir."  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.