Gerilla barikatı aşılamıyor

.

.

  • Türk ordusu tüm girişimlerine rağmen Avaşîn ve Zap’taki gerilla barikatını aşamıyor. Her saldırısı kırılan Türk ordusu, geri çekilip kimyasala başvuruyor ama yine de ilerleyemiyor.

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

* Zap’ın Qela Bêdewê’de bulunan işgalciler, 19 Eylül günü saat 18.10’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildi, 1 asker öldürüldü.

* Türk ordusu, 20 Eylül günü saat 09.20’de Zap’ın Cîloya Biçûk Direniş Alanı’nı 2 kez patlayıcılarla bombaladı.  Bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, saat 09.40’ta gerillalar tarafından ağır silahlarla vuruldu. Etkili vuruşları sunucunda işgalciler ilerleyemedi.

l Avaşîn’in Girê Silêman silsilesinde bulunan işgalciler, 20 Eylül günü 14.45-15.15 saatleri arasında ağır silahlarla hede alındı, belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

* Türk ordusu, 20 Eylül günü saat 20.55’te Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılarla yoğun şekilde bombaladı. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalciler, Werxelê Direnişçileri tarafından sabotaj taktiğiyle vuruldu. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekildi.

* Werxelê Direniş Alanı, 20 Eylül günü 22.30-23.00 saatleri arasında 4 kez patlayıcılarla bombalandı.

* Avaşîn’in Dola Bizina, Qartal, Stûnê, Girê Şehîd Rizgar ve Geliyê Basya alanları, 20 Eylül gecesi saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar dün de devam etti.

* Zap’ın Çemço alanı, 19 Eylül günü saat 12.30’da sınır hattından bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Türk ordusu, 20 Eylül günü saat 14.00’ten 21 Eylül günü sabah saatlerine kadar Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kela Qûmriyê alanı, Êdinê, Dêşîşê, Serarû köylerinin çevresi ile Hirorê köyü ve çevresini, obüs, havan ve saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* İşgalci Türk ordusunun sivil halkı doğrudan hedef alarak gerçekleştirdiği bu saldırılar sonucunda Hirorê köyünde yaşayan bir yurttaş ağır şekilde yaralandı. Bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldi.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.