Gerilla kaçanları da kovaladı

  •  Türk askerleri, 19 Haziran saat 11.45’te Girê FM Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru ilerlemeye çalışınca gerilla müdahalesiyle karşılaştı ve 1 kayıp verdi. 
  •  Ölenin yanına saat 12.20’de gelmeye kalkışan 2 asker de öldürüldü. 10 dakika sonra başka bir birim, ferdi silahlar ve bombalarla vurularak ölenlere 2’si daha eklendi. 
  •  Türk askerleri, saat 17.15’te bir kez daha ilerlemeye çalışınca  pusuya düşürüldü ve çatışma yaşandı. Burada 2’si keskin nişancı olmak üzere 9 asker öldürüldü, 4’ü yaralandı. 
  •  Paniğe kapılan Türk askerleri, araziye dağıldı. YJA Star gerillaları devreye girip saat 18.35’te suikast taktiğiyle araziye dağılanları tek tek vurdu; 6’sı daha eklenince ölü sayısı 20 oldu.

Kuzey ve Güney Kürdistan’da devam eden savaşta hareketli tim tarzını yaratıcı gerilla taktikleriyle ustaca uygulayan gerilla, hem Türk ordusuna darbe vurmayı sürdürüyor. Son eylemlerde 1 kontra ve 25 asker öldürüldü, 4’ü yaralandı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

*  Şehîd Şervan – Şehîd Diljîn Egîdên Botanê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 13 Haziran saat 19.00’da Besta’ya bağlı Girê Tenûrê’deki Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1 kontra öldürüldü, 1 A4 silahı imha imha edildi.

*  Türk ordusu, 11 Haziran’da Wan’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Kato Xelîla’da bir saldırı başlattı. Gerilla tarafından denetim altına alınan Türk askerleri, 18 Haziran saat 20.40’ta 3 koldan sızma eylemiyle vuruldu; en az 3’ü öldürüldü. Türk ordusu, 19 Haziran saat 05.00’te ölü ve yaralılarını helikopterlerle alandan kaldırdı. 

*  Türk askerleri, 19 Haziran saat 11.45’te Girê FM Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru ilerlemek isterken hareketli gerilla timleri tarafından Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde vuruldu; 1’i öldürüldü. Saat 12.20’de öldürülenin yanına gelmeye çalışan 2 asker daha öldürüldü. Saat 12:30’da başka bir Türk birimi ferdi silah ve bombalarla vurularak 2 asker öldürüldü. Saat 17.15’te ilerlemeye çalışan Türk askerleri ise pusuya düşürülerek vuruldu ve çatışma yaşandı. Bu pusu ve çatışmalarda 2’si keskin nişancı olmak üzere 9 asker öldürüldü, 4’ü yaralandı. Darbe alarak paniğe kapılan Türk askerleri, araziye dağıldı. Bu kez YJA Star gerillaları, saat 18.35’te suikast taktiğini çok ustaca kullanılarak araziye dağılanlardan 6’sını öldürdü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Haziran saat 16.30’da savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamak isterken gerilla müdahale ederek, 2’sini öldürdü.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Yunus savaş tünellerini 19 Haziran saat 10.30’da bombalamak isteyen Türk askerleri, müdahale edilince bir kademe geri çekildi.

Bombardımanlar

*  Türk ordusu, 19 Haziran’da Werxelê ve Karker Direniş Alanlarını, sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombaladı.

*  Girê Cûdî, Girê Amediyê, Kurêjahro, Saca, Karker, Çemço alanları ile Garê bölgesindeki Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü çevresi, 19 Haziran’da 21 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê Cûdî ve Werxelê Direniş Alanları, 19 Haziran’da 14 kez helikopterlerle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.