Gerilla vurunca çekildiler

❏

  • Türk güçleri, Mêzê sırtları, Şehit Cigerxwîn Tepesi, Nêrwe Boğazı ve Zendura Tepesi’nde gerillanın etkili müdahalesiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı.

Türk ordusunun imha ve işgal saldırılarına eylemlerle yanıt veren gerillalar, Medya Savunma Alanları’nda 6 askeri öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Avaşîn’in Mêzê sırtlarındaki Türk işgalcilere yönelik 25 Mayıs günü saat 18.30’da bir sızma eylemi gerçekleştirildi. Ferdi silahlarla yakın mesafeden hedef alınan işgalciler etkili bir şekilde vuruldu; 3 asker öldürüldü, 1’i yaralandı. Türk güçleri, eylemden sonra bulundukları alanı bırakarak geri çekildi. İşgalciler saat 21.30’da ölü ve yaralılarını alandan götürdü.

*  Zap’ın Çiyayê Reş alanındaki Şehit Cigerxwîn Tepesi’ne 26 Mayıs günü saat 06.30’da giden gerillalar, tepede bulunan bir mobesse kamerasını fark etmiştir. Gerillanın görüntüsünü almak için konulan bu kamerayı fark eden gerillalar, geri çekildi. Daha sonra buraya gelen Türk güçlerini denetim altına alan gerillalar, sabotaj taktiğiyle vurdu; 2 aske öldürüldü.

*  YJA Star gerillaları, 28 Mayıs günü saat 08.30’da Şehit Mervan Tepesi’nde bulunan ve Nêrwe Boğazı’na doğru ilerlemek isteyen Türk güçlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1 asker öldürüldü. İlerlemek isteyen Türk güçleri, eylemden sonra geri çekildi.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Zendura Tepesi’nde bulunan savaş tünellerine 28 Mayıs günü saat 08.00’de girmek isteyen işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirildi. Etkili bir şekilde vurulan Türk güçleri geri çekilmek zorunda kaldı.

* İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçaklarıyla salırılarını 27 ve 28 Mayıs günleri de sürdürdü. Bu saldırılarda herhangi bir kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.