Gerilla yine yanaştırmadı

.

.

  • Türk ordusu, dört aydır tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen Werxelê’deki direnişi kıramıyor. 18 Eylül günü de yine büyük bir saldırı eşliğinde patlayıcı ve kamera sistemi yerleştirmek istedi. Saldırıyı püskürten gerillalar, patlayıcı ve kameraları da imha etti.

Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen gerillalar, etkili eylemlerle darbe vuruyor, ilerlemesini engelliyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk ordusunun saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  YJA Star gerillaları, 18 Eylül günü saat 11.00’de Heftanîn’in Partizan alanına bağlı Qesrokê Tepesi’ndeki Türk güçlerine ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdi. Belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

*  Türk güçleri, 18 Eylül günü saat 02.00’de Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek istedi. Gerillalar, sabotaj taktiğiyle vurunca bir kademe geri çekildiler. Türk ordusu, bu kez 02.20, 02.30 ve 02.45 saatlerinde Direniş Alanı’na 3 kez patlayıcılarla saldırdı. Saldırıların ardından Werxelê Direniş Alanı çevresine patlayıcılar ve mobese kameraları yerleştirmek isteyen Türk güçleri, tekrar gerillalar tarafından sabotaj taktiği ve yakın mesafeden ferdi silahlarla vuruldu. Burada işgalcilere ait patlayıcılar ve mobese kamerası büyük bir ustalıkla imha edildi. Werxelê Direnişçileri’nin etkili eylemleri sonucunda Türk güçlerinin ilerleyişi durduruldu.

* Türk ordusu, 19 Eylül günü 06.15’te Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombaladı.

* Gerillalar, 17 Eylül günü saat 14.45’te Girê Silêman’da bulunan işgalcileri sabotaj taktiğiyle vurdu; 2 Türk askerini öldürdü. Eylemin ardından Türk ordusu saat 15.00’te ölülerini helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

* YJA Star gerillaları, 17 Eylül günü saat 22.10’da Hirorê ve Kêste alanlarını bombalamak isteyen saldırı helikopterlerini 2 koldan hedef aldı. 1 saldırı helikopterleri darbelendi ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Türk ordusu, 12 Eylül günü Heftanîn’in Pîrbila alanı ile Banikê köyü çevresini yoğun bir şekilde obüs ve havanlarla bombaladıktan sonra 13 Eylül günü kapsamlı bir işgal saldırısı başlattı. Bu işgal saldırısı akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. Bombardımanlar sonucunda halka ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldi.

* Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü, 18 Eylül günü saat 18.40’ta savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Avaşîn’in Girê Qartal, Stûnê ve Geliyê Basya alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Metîna bölgesine bağlı Qela Qûmriyê alanı ve Hirorê köyü çevresi, 18 Eylül günü 16.00’dan 19 Eylül sabah saatlerine kadar sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.