Girê FM'de pusudan çıkamadılar

  •  Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini 11 Kasım sabahı pusu taktiğiyle hedef alan gerilla, ferdi silah ve el bombalarıyla vurarak 6'sını öldürdü, 3'ünü de yaraladı. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 11 kez yasaklı bombalar, 6 kez de kimyasal silahlar, 56 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 16 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından hafta sonu yapılan yazılı açıklamada, gerillanın sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırıları karşısında bulunduğu her yeri direniş alanına çevirerek tarihin en görkemli direnişini ortaya koyduğu belirtildi. NATO’nun en gelişkin tekniğini sınırsız kullanan  Türk ordusuna karşı kıt imkanlara rağmen Apocu ruh ve yüksek cesaretle ağır darbeler vurulduğu kaydedilen açıklamada, "Güçlerimiz karşısından tutunamayan işgalci Türk ordusu sonuç alabilmek için tüm dünyanın gözleri önünde savaş suçu işlemektedir. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın en güçlü kimyasal silahlar ve yasaklı bombalar karşısında bile son nefesine kadar onurlu bir şekilde direnmesi, işgalci Türk devletinin tüm planlarını alt üst etti ve büyük bir tıkanmaya itti. Bu tıkanıklığı aşmak için sahte zafer hikayeleriyle kamuoyunu kandırmaya çalışıyor. Elindeki tüm imkanlarla yeniliş sürecini uzatmaya çalışan savaş suçlusu Türk ordusu karşısında Apocu fedai çizgide savaşan gerilla, zaferde kararlıdır" denildi. Devam eden savaşla ilgili detaylar şöyle:

Zap Bölgesi

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda 5 Kasım’da hareket halindeki Türk askerleri ile gerilla arasında çatışmalar yaşandı. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde fedaice Türk askerlerinin üzerine giden gerilla, 4'ünü öldürdü, 2'sini de yaraladı. Düşmanın üzerine korkusuzca giden ve son nefeslerine kadar fedaice savaşan Şoreş ve Nûjiyan, şehadete ulaştı.

* Türk askerlerinin 11 Kasım saat 16.40’ta Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Doğan savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar, imha edildi.

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 11 Kasım saat 23. 00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerine doğru 12 Kasım saat 13.30’da ilerleyen Türk askerleri ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzilerine 12 Kasım 10.00 ve 14.30 saatlerinde  köpeklerle birlikte girmek isteyen Türk askerleri sabotaj taktiğiyle iki kez vuruldu; 2'si öldürüldü. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 12 Kasım saat 14.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

Metîna Bölgesi

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 11 Kasım saat 09.20’de Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde pusu taktiğiyle hedef alındı. Hareket halindeki askerleri, ferdi silah ve el bombalarıyla vuruldu; 6'sı öldürüdü, 3'ü de yaralandı. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 12 Kasım saat 07.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 12 Kasım akşam saatlerinde indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterlerine müdahale edildi. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 11 Kasım saat 09.00’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Xakurkê Bölgesi

*  Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Kasım saat 12.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Yasaklı bomba ve kimyasal

*  Türk ordusu, 11 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Yunus savaş mevzilerini 4 kez, Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Sîpan savaş mevzilerini 1 kez ve Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini 1 kez yasaklı bombalarla bombaladı.

* Ertesi gün 11.45 ve 14.30 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Yunus savaş mevzileri 3 kez, Şehîd Çekdar savaş mevzileri 1 kez ve Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Doğan savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalandı. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 12 Kasım saat 15.00’te 6 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

*  Türk ordusu, 11 Kasım’da Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanlarının saldırı helikopterleriyle 14 kez bombaladı. Ertesi gün Şehîd Fedakar, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanlarının saldırı helikopterleriyle 42 kez bombaladı. 

* Garê’nin Meranê alanı ile Gundê Kanîsarkê ve Gundê Bêbade arazileri, 12 Kasım’da 4 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Saca, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 11 Kasım'da obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. Ertesi gün Sîda, Çemço, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.