Girê Hakkarî'de 7 asker öldürüldü

Gerilla

Gerilla

  • Metîna'nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini iki kez hedef alan gerilla, 7'sini öldürdü, 1 mevziyi de imha etti. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 24 kez saldırı helikopterleri, 4 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüslerle bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 7 Türk askerini daha öldürdü. 

 HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Metîna'ya bağlı Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Eylül saat 15.00’te ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine karşı 6 Eylül saat 18.10’da eylem düzenlendi. Bir grup askerin ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5'i öldürüldü. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk mevzileri de ertesi gün saat 15.00’te vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü, 1 mevzi imha edildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Eylül saat 16.25’te ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 7 Eylül günü 17.30 ve 18.00 saatleri arasında harekete geçmek isteyen Türk askerleri, vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 7 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

* Türk savaş uçakları, aynı gün Metîna’nın Golka alanını 4 kez bombaladı. 

* Kurêjahro, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 8 Eylül’de 24 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. 

* Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları, 7 Eylül’de  obüslerle onlarca kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.