Girê Xeregol’daki işgalciler vuruldu

.

.

  • Gerillalar, Zap’ta belirlenen hedefleri isabetle vurdu. Kato Marinos’ta başlatılan işgal saldırısı sonuçsuz geri çekildi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Zap’a bağlı Girê Xeregol’daki Türk güçlerine, 19 Ekim günü saat 11.00’da ağır silahlarla eylem yapıldı; belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

* Türk ordusu, 18 Ekim günü saat 20.10’da, 19 Ekim günü gece saatlerinde ve 20 Ekim günü sabah saatlerinde Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı yoğun şekilde patlayıcılar ve ağır silahlarla bombaladı.

* Türk ordusu, 12 Ekim günü Botan Sahası’nın Kato Marînos alanına bağlı Kato Ortê mıntıkasını savaş uçaklarıyla bombaladıktan sonra kapsamlı bir işgal saldırısı başlattı. 14 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Serarû ve Dêşîşe köylerinin çevresi, 18 Ekim günü 23.45-00.30 saatleri arasında  sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.