Gökmen Ç.’ye 3 yıl 8 ay istendi

Yurt Dışı Haberleri —

Gökmen Ç. davası

Gökmen Ç. davası

  • Almanya'da 129b’den yargılanan Gökmen Ç. hakkında savcılık 3 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulundu. Mahkemenin kararını 19 Şubat’ta açıklaması bekleniyor.

 

Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesinde 9 Şubat’ta görülen davada Başsavcılık, 38 yaşındaki Göçkmen Ç. için 'yabancı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla 3 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulundu. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Frankfurt'ta tutuklanan ve 20 Ekim’de davası başlayan Gökmen Ç., söz konusu tarihler arasında PKK'nın Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletleri yöneticiliğini yapmakla suçlanıyor.

Hakkında hazırlanan iddianame Kürtlerin siyasal faaliyetlerinin nasıl kriminalize edildiğine açık örnek. Gökmen Ç. hakkındaki suçlamalar arasında "Vatandaşları Kürt Kültür Festivali, Newroz gibi etkinliklere katılmaya teşvik etmek, kutlamalara katılmalarını organize etmek" de var.

Gökmen Ç. mahkemede yaptığı savunmada, ”Bir Kürt bireyi ve demokratik sosyal değerlere inanan biri olarak, Kürt halkınının özgürlük mücadelesine katkıda bulunmak ve destek vermek için yürütmüş olduğum politik faaliyetlerden dolayı yargılanmaktayım" demişti.

Gökmen Ç.’nin avukatı Barış Yeşil ise gazetemize müvekkiliyle ilgili yaptığı açıklamada tutuklanmasının tesadüf olmadığını belirterek şöyle demişti: "Müvekkilim Gökmen Ç. için tutuklama kararı 27 Kasım 2019 gibi Kürtler için önemli olan bir tarihte hazırlandı. Yine 2 Ocak 2020’de tutuklanmasından kısa bir süre sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye’ye gitti. Türkiye’de Erdoğan ile yaptığı ortak basın açıklamasında PKK’nin 'terör örgütü' olduğunu ve buna göre davrandıklarını açıkladı. Son 5-6 yıldır ya Türkiye’den Almanya’ya bir heyet geldiği ya da Almanya’dan Türkiye’ye bir heyet gittiği zaman gözaltı-tutuklamalar oluyor.  Türkiye ve Erdoğan rejimine bir hediye gibidir bu davalar."

Davada kararın 19 Şubat'ta yapılacak duruşmada çıkması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.