Golka'ya ortak saldırı

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • Türk ordusu, Metîna'nın Golka Direniş Alanı'ndaki Şehîd Hesen, Şehîd Sorxwîn ve Şehîd Dilbirîn'in ardından Şehîd Ezda tepesine de asker indirdi.
  • KDP denetimindeki Qedîşê'den Golka'ya kepçeler getirildi. Böylece 16 Nisan'dan beri Metîna'yı hedef alan işgal saldırısı, KDP desteğiyle genişleyip yeni bir aşamaya geçti.

Türk ordusunun, Medya Savunma Alanları'nın Metîna bölgesini hedef alan yeni işgal saldırısı yoğun hava bombardımanı ve KDP'nin aktif desteğiyle devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Metîna Bölgesi

* İşgalci Türk ordusu gerçekleştirdiği işgal saldırısında Girê Çarçel hattından Girê Şehîd Dilbirîn’e doğru ilerledi. 26 Nisan’da saat 20.00’den 23.00’e kadar Golka Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. Daha sonra Golka Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Ezda’ya Skorsky helikopterleriyle indirme yapıldı. Eş zamanlı olarak KDP denetimindeki Qedîşê köyünden Golka Direniş Alanı’na doğru kepçeler getirildi. Türk ordusu, KDP desteğiyle kepçe getirip yol yaparak hem alana yerleşmek hem de savaş tünellerinin üzerine gelmeyi amaçlıyor. Mevcut durumda işgalci Türk ordusu, Golka Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hesen, Şehîd Sorxwîn, Şehîd Ezda ve Şehîd Dilbirîn tepelerinde bulunuyor. Bu biçimiyle 16 Nisan’da Metîna'ya yönelik başlayan işgal saldırısı, KDP desteğiyle genişledi ve yeni bir aşamaya geçti.

Heftanîn Bölgesi

* Irak güçleri, 26 Nisan’da Girê Pîrbila, Neqeba Şabanîkê ve Şeranîş alanlarına konumlandı. Eş zamanlı olarak işgalci Türk ordusu da Şehîd Kendal ve Keşan alanlarında harekete geçti.

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Nisan saat 08.00’den 09.00’a ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 28 Nisan saat 13.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini orta otomatik silahlarla vurdu.

Türk hava saldırıları

* Türk savaş uçakları, 27 ve 28 Nisan’da Hecîumran'ın Berdesor alanını 1 kez; Metîna'nın Serê Metîna, Bêşîlî, Bazê, Dergelê, Şêlazê alanlarını 8 kez; Xakurkê'nin Goşînê alanını 1 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 2 kez bombaladı.

* Metîna'nın Serê Metîna, Şêlazê, Dergelê, Golka, Girê Çarçel Direniş Alanları, 27 ve 28 Nisan’da helikopterlerle de bombalandı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.