Gözaltında tutuluyor

Barış Annesi Şükriye Kızıldağ

Barış Annesi Şükriye Kızıldağ

  •  Ege’de yapılan ev baskınlarda gözaltına alınan ve kanser tedavisi gören 70 yaşındaki Barış Annesi Şükriye Kızıldağ, gözaltında tutuluyor.

 

İzmir ve Manisa’da önceki gün sabah saatlerinde Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER), Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle-Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (ANYAKAY-DER) yönelik siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.
Gözaltına alınanlarla görüşen avukatlar, dosyadaki kısıtlılık kararından dolayı soruşturmaya dair bilgi alamadıklarını aktardı. Avukatlar, gözaltı süresi uzatılan 12 kişinin, Pazartesi Emniyet ifadelerine başlanacağı bilgisini paylaştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 70 yaşındaki Barış Annesi Şükriye Kızıldağ’ın oğlu Ahmet Kızıldağ, annesinin 2018’de cilt kanserine yakalandığını belirterek, tedavi gördüğünü aktardı. Annesinin tansiyon ve şeker hastalığının da bulunduğunu aktaran Kızıldağ, kaygılı olduklarını, annesinin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.


Batman’da ev baskınları    

 

Batman’da düzenlenen ev baskınlarında iki kişi gözaltına alındı. 
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bazı evlere polis baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda eşyalar dağıtılırken, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) eski yöneticisi Taybet Çetinkaya ile Batman İl Genel Meclisi üyesi Semra Güneş gözaltına alındı.  
Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Çetinkaya ve Güneş’in Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

 

Eşbaşkan Gündüzalp tutuklandı

Yaşar Gündüzalp

HDP Suruç ilçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp, ifade için çağrıldığı Mürşitpınar Jandarma Karakolu’nda, hakkında kesinleşen hapis cezası olduğu gerekçesiyle Suruç Adliyesi’ne götürüldü ve tutuklandı. 
Sosyal medya hesabından “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 2016’da hakkında dava açılan Gündüzalp, 4 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, 29 Mayıs 2017’da tutuklanmıştı. İki yıl cezaevinde kalan Gündüzalp, 29 Mayıs 2019’da tahliye edilmişti. Cezanın Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanmasının ardından avukatları Yargıtay’a itiraz başvurusunda bulunmuştu. 
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin söz konusu cezayı onayladığı öğrenildi. Gözaltına alınıp adliyeye çıkarılan Gündüzalp, karar yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak Urfa T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 
 Gündüzalp’ın cezası kapsamında dört ay cezaevinde kalacağı öğrenildi.

 

26 kişinin süresi 4 gün uzatıldı


Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yapılan ev baskınlarında toplam 26 kişi gözaltına alındı. Cizre’de önceki gün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 14 kişi gözaltına alınırken, Silopi’de ise 12 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan kişiler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, avukatlardan alınan bilgiye göre 26 kişinin de gözaltı süresi dört gün süreyle uzatıldı. Gözaltına alınanlardan 14 kişinin isimleri şu şekilde: Silopi Belediyesi çalışanlarından Guman Çavlak ile Celal Durak, Ayaz Kültür, Abdülcelil Konur, Mehmet Tan, Doğan Sekman, Züleyha Bayar, Veysi Çelik, Süleyman Acar, Şahin Sekman, Bişeng Acar,Pınar Kurami, Ali Tunç ve Cengiz Hadioğlu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.