Güç dengesizliğini biliyoruz

Yekîneyên Parastina Gel (YPG) Nurî Mehmûd

Yekîneyên Parastina Gel (YPG) Nurî Mehmûd

  • YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd, güçlerinin farkında olduklarını, işgalci Türk devleti ile aralarında askeri bir denge olmadığını bildiklerini belirterek, “Güçlerimiz örgütlü bir iradeye sahiptir, devrimci halkın mücadelesine inanıyor. Güçlerimizin öncelikli hedefi, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgalden kurtarmaktır. Erdoğan'ın faşist rejimine bırakmayacağız” dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nûrî Mehmûd, ANHA’nın sorularını yanıtladı. Türk devletinin, saldırılarında uluslararası normlar, insan hakları, savaş yasaları ve toplumsal değerleri dikkate alınmadığını hatırlatan Mehmûd, Rojava söz konusu olduğunda Türkiye ile hareket edildiğini, halka karşı işlenen suçlara, soykırıma ve demografik değişime sessiz kalındığını söyledi.

Çocuklar, yaşlılar, altyapı, okullar, ibadethanelerin hedef alındığını ve bunun devam ettiğini kaydeden Mehmûd, “Rusya ve ABD sorumludur. Tek kelimeyle Türkiye'yi durdurabileceklerini çok iyi biliyoruz ama susuyorlar. Halkımız örgütlü gücüyle ayakta duruyor” dedi.

Bu saldırılara cevap vermenin hak olduğunu vurgulayan Mehmûd, şunları söyledi: “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik saldırıların ardından Özerk Yönetim ve kurumları kendilerini koruma sorumluluğunu üstlendi. Halkımız devrimci halk savaşına göre örgütlenmiştir. Bu bölge halkının bir parçası olan güçlerimiz, örgütlenerek saldırılara karşı önlem aldı. Bizim güçlerimiz ile işgalci Türk devletinin güçleri arasında askeri bir denge olmadığını biliyoruz. Türkiye, yeni nesil, Rus ve NATO silahlarını kullanıyor ama güçlerimiz de örgütlü bir iradeye sahiptir, devrimci halkın mücadelesine inanıyor. İşgalci Türk devletinin tüm saldırıları savaş suçu kapsamına giriyor. Bu savaşlar uluslararası normların ve anlaşmaların ötesindedir. Bugün bölgenin altyapısını, hizmet merkezlerini ve kamuyu hedef alıyor, bölge halkını aç bırakmak, teslim almak istiyor. Elbette işgal altındaki şehirlerin özgürleştirilmesi gerekiyor. Güçlerimizin öncelikli hedefi, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgalden kurtarmaktır. Erdoğan'ın faşist rejimine bırakmayacağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.