‘Gülistan yoksa huzur da yok’

Kadın Haberleri —

.

.

  • Doku ailesi, 871 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan için Dersim’in Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi olan Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamıyor. Doku ailesi kızlarının akıbetini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığı oturma eylemine, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Sera Kadıgil, HDP milletvekili Dilşat Canbaz, kentteki sivil ve siyasi parti temsilcileri ile Munzur Üniversitesi öğrencileri de katılımıyla Sanat Sokağı’nda Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. 

“Gülistan yoksa huzur yok” pankartı açılan yürüyüşte sık sık “Gülistan Doku Nerede?”, “Vali uyuma Gülistan’ı bul” sloganları atıldı.

Araştırmak komisyonu kurulsun

Gülistan’ın kaybolmasının herhangi bir kayıp olmadığına dikkat çeken HDP’li Dilsat Canbaz, mecliste bir araştırma komisyonun kurulmasını talep etti.

‘Kızlarını bulacağına söz verdin’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen TİP’li Sera Kadıgil ise, “Bu aileyle görüştün ve kızlarını bulacağına söz verdin. Nerde Gülistan Doku? Neredesin sen? Sözünü neden tutmuyorsun Süleyman Soylu? Bu ülkenin Adalet Bakanı nerede?” diyerek tepki gösterdi.

Doku ailesi yapılan basın açıklaması ardından oturma eylemine geçti. 

Vali görüşme talebini reddetti

Bugün de Tuncel Valiliği önüne gelen Doku Ailesi yaptığı açıklamayla kızılarının akıbetini sordu. Açıklamaya,  Dersim Kadın Platformu üyeleri ile Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin de katıldı. Doku ailesinin konuya dair valilikle görüşme talebi kabul edilmeyince “Vali uyuma Gülistan’ı bul” denilerek tepki gösterildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.