HPG: Halka göçü dayatıyor

KOYLU ASKER

KOYLU ASKER

  • Türk devleti, Wan’ın Şax ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanındaki köylüleri tehdit ederek, köylerini ve yaylarını terk etmeye zorluyor.

 

HPG, köy ve yaylalarını terke zorlanan köylülerin, buna karşı durmasını, kamuoyunun da duyarlı olmasını istedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

* Kürdistan halkını her alanda mağdur edip teslim almaya çalışan sömürgeci TC devleti, koçerlikle geçimini sağlayan halkımıza baskı uygulayıp yasaklar getirerek mağdur etmektedir. Özellikle son süreçte Wan’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanındaki köylüler tehdit edilerek köy ve zozanları (yayla) terk etmesi için baskı uygulanmaktadır. Farklı gerekçelerle geliştirilen bu baskılar karşısında halkımızın tutum sahibi olması ve kamuoyunun da duyarlı olması çağrısında bulunuyoruz.

*  Avaşîn’in Girê Sor alanında 12 Temmuz günü 23.00-23.30 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Gerillaların müdahalesi sonucu alanda bulunan Skorsky ve saldırı helikopterleri geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Metîna’nın Qaşûra hattında 12 Temmuz günü 00.00- 01.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Koordîne alanı, Êdinê ve Seraru köylerinin çevresi saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Xakurkê bölgesinde bulunan Goşînê alanına bağlı Şehîd Hawar Tepesi ve Lolan Suyu çevresi, 12 Temmuz günü saat 18.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap’ın Kurojehro alanı, 12 Temmuz günü saat 00.20’de savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Bu saldırılarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.