Halka hizmet için geldik

Siirt Belediye Eşbaşkanları

Siirt Belediye Eşbaşkanları

  • DEM Parti Belediye Eşbaşkanları, mazbatalarını aldıktan sonra belediyelerin kapılarını halka açtı. Görevi devralan eşbaşkanlar, "Halk görevini yerine getirdi, iradesine sahip çıktı. Şimdi sıra bizde. Üzerimize düşeni yerine getirip hizmet edeceğiz" dedi. 

Kayyumla yönetilen Sêrt Belediyesi’ni taşımalı seçmene karşı rekor bir farkla kazanan Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlar, Belediye Meclis üyeleri, DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Sarıtaş Erdoğan, DEM Parti Sêrt İl Eşbaşkanlarının da içerisinde yer aldığı heyetle birlikte belediye binasına geçti. Eşbaşkanlar, Barış Anneleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile yurttaşların büyük bir coşkusuyla karşılandı. Yurttaşlar, eşbaşkanları zılgıt ve alkışlarla karşıladı. 

Sêrt Belediye Eşbaşkanları, görevi yerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’tan devraldı. Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, Sêrt halkının büyük bir emek vererek, iradesine sahip çıktığını vurguladı. Bundan sonraki süreçte yarım kalan projeleri hayata geçirmek ve Sêrt’i geliştirmek için çalışacaklarını belirten Alağaş, “Bu belediye halkın belediyesi. Halkın hizmetinde olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Halk görevini yerine getirdi, iradesine sahip çıktı. Şimdi sıra bizde. Üzerimize düşeni yerine getirip Sêrt’e hizmet edeceğiz. Bize oy veren, vermeyen herkese hizmet edeceğiz. Sêrt halkı hizmeti hak ediyor. Yıllardır Sêrt halkı yalnız bırakılıyor. Sêrt’e en güzel hizmeti sunmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

Eşbaşkan Mehmet Kaysi de belediye kapısının 7 yıldır halka kapalı olduğuna dikkat çekerek, “Bu kapı herkese açık olacak” dedi. Sonrasında alkış, zılgıt ve büyük bir coşkuyla belediye binasına geçen Alağaş ve Kaysi, burada tebrikleri kabul etti.

 

Artuklu

 

Halka hesap verecekler

DEM Parti’nin kazandığı Artuklu Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, yüzlerce kişiyle birlikte davul ve zurna eşliğinde belediye binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün eşlik ettiği kitleyi, belediye binasına girişte belediye personelleri karşıladı. Belediye Eşbaşkanı Münevver Ölker, halk belediyeciliği için geldiklerini belirterek, “Eşit temsiliyet çerçevesinde tüm halklarımıza hizmet etmeye varız ve var olacağız” dedi. Eşbaşkan Ali Amak da demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma anlayışıyla hizmet edeceklerini belirterek, “Artuklu Belediyesi’ni talan eden, hırsızlık yapan bunun hesabını halka verecek. Hiç kimseye kar kalmayacak” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.