Halkevleri Genel Kurulu yapıldı

  • Halkevleri’nin Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Nebiye Merttürk, “Değişim umudunun büyüdüğü bir süreçteyiz” dedi. 

 

Halkevleri 27. Genel Kurulu, dün Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapıldı. “Savaş politikalarına son”, “Kürt sorununda demokratik çözüm”, “Tek seçenek tek yok halkın kendi iktidarı”, “Yoksullaştırma ve faşizme karşı acil ekmek, kamulaştırma, adalet ve özgürlük” pankartlarının asılı olduğu salonda, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız” ve “Tek yol sokak tek yol direniş” sloganları atıldı.

Saygı duruşu ve divan seçiminin ardından başlayan kurulda söz alan Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, geleceği dair kaygıların büyüdüğünü belirterek, “Diğer yandan da değişim umudunun büyüdüğü bir süreçteyiz. Bu ülkenin umudu direniştedir. Biz bu çürümüş ve iflah olmaz düzenden kurtulmaktan başka bir yol olmadığını biliyoruz. Egemenlerin hiçbir çözümü yoktur. İçinden geçtiğimiz dönem sosyalist bir atak dönemi olmalıdır. Parolamız: Kendimize, örgütümüze ve halkımıza güveniyoruz” dedi. 

Kurulda konuşan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ise krizin yarattığı çöküntüden yılgınlığa kapılacak kesimlere “dönüşüm yakındır, kurtuluş elimizdedir” diye seslenerek, çözümün ortak mücadelede olduğunu belirtti. 

Genel Kurul, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'in konuşmalarının ardından rapor sunuşları ve seçimlerle son buldu.   ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.