Halkevleri üyelerine saldırı ve gözaltı

  • Gözaltına alınan öğrencilerle dayanışmak amacıyla Adliye önünde bekleyen Halkevleri üyelerine saldıran polis, 9 kişiyi gözaltına aldı.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu’ya karşı yapılan protestolara destek vermek için duvar yazılaması yapan 5 Öğrenci Kolektifi üyesi iki gün önce evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmış, akşam saatlerinde ise savcılık ifadeleri ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öğrencilerle dayanışmak amacıyla Adliye önünde toplayan kitleye adliye önünde toplanmalarının yasaklandığını belirten polis, saldırıda bulundu. Saldırıda Halkevleri üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

Polisin yasaklama kararını gerekçe gösterip Adliye önünde öğrencilere desteğe gelenleri dağılmamaları halinde gözaltına alacağını söylemesi üzerine Halkevleri yöneticisi Samut Karabulut, “Hiçbir kurumun özgürlüklerimizi yasaklamaya hakkı yok” diyerek itiraz etti. Polislerin çekiştirerek gözaltına aracına götürdüğü Karabulut, bir polisin kendini susturmaya çalışması üzerine “Sen kimsin benim sesimi kesecek!” diye bağırdı. Karabulut, gözaltı aracına binerken “Hiçbir makam mevki özgürlüklerimizi yasaklayamaz! Yargılanacaksınız bir gün hepiniz!” diye seslendi.

Gözaltına alınanlar, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’n

Boğaziçi protestosunda 17 gözaltı

Bu arada Kocaeli’de, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu’nun atanmasını ve öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Dayanışması üyesi bir grup öğrenci de polis saldırısına uğradı. Belediye İşhanı binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasına izin vermeyen polis, 17 üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Muayene için Seka Devlet Hastanesi’ne götürülen öğrenciler, ardından ifadeleri alınmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü 42 Evler Ek Hizmet Binası’na götürüldü. Öğrenciler, bir süre sonra bırakıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.