Hapishanelerde katliam var!

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik devlet zulmü Avrupa’da birçok merkezde eylemlerle protesto edildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği öncülüğünde Salı akşamı gerçekleştirilen eylemlerde hasta tutsaklara özgürlük istendi, cezaevlerindeki tecrit, işkence, insanlık dışı uygulamalara tepki gösterildi. 

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde “Türk hapishanelerinde işkencelere son”, “Faşist rejim öldürüyor” pankartları taşındı. Almanya’nın Hamburg kentinin en işlek semti Altona’da yapılan eyleme Alman aktivistler de katılırken, cezaevlerinde rehin tutulan siyasi tutsaklarla dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Manor House Kütüphanesi önünde yapılan eylemde hasta tutsakların fotoğrafları taşınarak, “Türkiye hapishanelerinde katliam var” pankart ve dövizleri taşındı. İsviçre’nin 5 kentinde de eylemler vardı. Başkent Zürih ile Luzern, Lozan, Bern ve Basel’de eş zamanlı eylemlerde cezaevlerinde yaşanan şüpheli tutsak ölümlerinin de aydınlatılması istendi. Ayrıca Almanya’nın Köln, Kiel, Fransa’nın Marsilya, Montpellier ile Kıbrıs’ın Limasol kentlerinde de tutsaklara özgürlük eylemleri düzenlendi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.