Hasta tutsağa ölüm tehdidi

Ekim Polat

Ekim Polat

  • Hasta tutsak Ekim Polat, gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildi.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın sağlık durumu kötüye gidiyor. Cezaevine girmeden önce herhangi bir sağlık sorunu olmayan Polat’ın 6 yıllık tutsaklık sürecinde kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi, tümör, hipertansiyon, görme bozukluğu, kanser ve yüksek felç gibi hayati risk taşıyan hastalıkları oluştu. 

İHD'nin hasta tutsaklar listesinde olan Polat, kaldığı cezaevinde uğradığı hak ihlallerini geçen hafta annesi Songül İlker ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde aktardı: "Özel uygulamalar devam ediyor. Ciddi tehditler var. Burada canımı okuyacaklarmış, yok ölüm çıkacakmış tehditleri alıyorum. Bir baskı rejimi var."

İlker, “Ekim’in acilen tedavi edilmesi gerekiyor. Oğlumun akromegali hastalığına yakalandığını yeni öğrendim. Bu hastalık bütün organlarına zarar vermiş. Acilen beyninde ki tümörün alınması gerekiyor. Cerrahi bir müdahale gerekiyor. 24 yaşında bir genç ve tedavisi sürekli engelleniyor. Oğlum şu anda hücrede kalıyor. Kaybedebiliriz. Cezaevinden yeterince cenaze çıktı” dedi. DENİZLİ

 

Üç tutsaktan haber alınamıyor

Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde açlık grevine giren üç tutsak, koğuşlarından darp edilerek götürüldü. Tutsaklardan haber alınamıyor.

Afyon 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine karşı 25 Mayıs’ta açlık grevi eylemi başlatan Rızgar Turhan, Cumali Yıldırım ile Mehmet Emin, 26 Mayıs’ta darp edilerek koğuşlardan çıkartıldı. Rızgar Turhan’ın annesi Şehriban Turhan, avukatın kendilerini arayıp durumdan haberdar ettiğini belirterek, “Avukatlar bize ‘gece koğuşa girilmiş herkese işkence yapmışlar. Turhan, Cumali Yıldırım ve Mehmet Emin’i alıp götürmüşler’ dedi. O günden bu yana haber alamıyoruz. Çok endişeliyiz” diye konuştu. Cezaevi idaresini aradıklarını ancak kendilerine bilgi vermediklerini anlatan Turhan “Nereye götürüldükleri ve ne durumda olduklarıyla ilgili hiçbir bilgimiz yok” dedi. AFYON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.