Refarandumda 'Hayır' cephesinin örgütlenmesinde ciddi bir rol alan 'Hayır Meclisleri', mücadelelerini büyüterek devam edecek.

Hayır Meclisleri, önümüzdeki günlerde, var olan yapısını koruyarak, şaibeli olan sonuçlara karşı mücadele sürdürmeyi planlıyor. İstanbul’da bu meclisler içerisinde önemli bir yer tutan Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde de 'Hayır Meclisleri',  “O halde nasıl bir yol izlenmeli?” sorusunun cevabını arıyor. 

Beşiktaş Hayır Meclisi üyesi Nurseli Gözüaçık, “Beşiktaş Hayır Meclisi olarak varlığımızı devam ettireceğiz. ‘Evet’ şaibeliydi, hala OHAL son bulmuş değil. Böyle bir süreçte toplumun her alanından kimseleri bir çatı altında birleştirmeyi başarmışken, birlikte bu sorunların da üstesinden gelebiliriz. Meclisler bundan sonra da mücadele edecek” dedi.

Kadıköy Hayır Meclisi üyesi Koray Türkay ise bir program ihtiyacıyla kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerin belirlenmesi üzerinde durduklarını söyledi. "Faşizme doğru evirilen gidişle nasıl mücadele edebiliriz" tartışmalarını yürüttüklerini belirten Türkay, “Sorunların rejim değişikliği meselesi ile bağlantılı olarak değerlendirilmesi gerek. Meclis isminin değişikliği de tartışılıyor. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılanların sorunlarının takibine ve eylemliliğine özel önem vermemiz gerek. Mahallelerde daha fazla çalışma yapılması lazım. Somut işler üzerinden kitlenin desteğinin ve ortak hareket etmesinin sağlanmasını sağlayacağız” dedi. 

'Meşru değilsin' teması

Esnek fakat ilkeler çerçevesinde net bir hedefin ve programın belirlenmesi gerektiğini söyleyen Türkay, şu kararları aldıklarını belirtti: “Sorunlara ilişkin yapılacak kampanyalarla meclis dinamiğinin sürekli kılınması, ilk kampanyanın referandumla bağlantılı olarak ‘Meşru Değilsin’ teması üzerinden yürütülmesi, Hayır Meclisi isminin şimdilik devam etmesi, birleşik mücadelenin önemsenmesi, otoriterliğe karşı tavrın sürdürülmesi, ezilen sınıfların sorunlarına önem verilmesi, Hayır Meclislerinin büyütülmesi.”

Demokratik ve açık

Hayır Meclislerinin, her hangi bir parti veya örgütün yönlendirmesi olmaksızın işlev yürüttüğünü söyleyen Şişli Hayır Meclisi üyesi Nehir Sevim ise “Şişli Hayır Meclisi olarak bu siyasi çizgide, meclisin herkese açık ve demokratik yapısını bozmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz başkanlığa ve onun getirisi olan hukuksuzluğun karşısında var olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


ASYA İNEDİ / DİHABER / İSTANBUL