Hayri Durmuş için vurdu

  •  Gerilla, şehadetinin 40. yıl dönümünde Hayri Durmuş anısına düzenlediği eylemlerde 16 Türk askerini savaş dışı bıraktı.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, PKK’nin kurucularından ve 14 Temmuz Direnişi’nin öncülüğünü yapan Doktor Mehmet Hayri Durmuş'un şehadetinin 40. yıl dönümü vesilesiyle eylemler yapıldığı belirtildi. 

BİM, "PKK’nin direnerek zafere götüren tarzının mimarlarından olan Hayri yoldaş, en zor şartlar altında PKK’nin örgütsel yaşamından ve tarzından taviz vermemenin adı olmuştur. Hayri yoldaşın takipçileri olarak; onun yarattığı mücadele tarzını, en zor şartlar altında bile örgütsellikten ödün vermeyen tutumunu ve dervişane devrimciliğini her daim esas alacağımızın, amaçlarını ve hayallerini mutlaka başaracağımızın sözünü veriyoruz" dedi. BİM, Hayri Durmuş anısına yapılan eylemlerle ilgili şu detayları paylaştı:

Zap Bölgesi

* Çemço’nun Şehîd Aryen savaş mevzilerine doğru 11 Eylül saat 10.55’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın savaş mevzilerini, 11 Eylül 07.00 ve 07.45’te taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde önce sabotaj taktiğiyle daha sonra da ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelendi. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

* Türk askerlerinin, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar, 11 Eylül saat 07.45’te imha edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş tünellerine 11 Eylül’de girmeye çalışan Türk askerleri, denetim altına alındı. Denetim altına alınan askerler, saat 10.00’da önce pusuya düşürülerek, sonra da sabotaj taktiğiyle vuruldu. Savaş tünellerindeki gerilla ile hareketli timlerin eş zamanlı ve koordineli gerçekleştirdiği bu eylemde daha sonra Türk askerleri el bombaları, ferdi silah ve suikast taktiğiyle vuruldu. Bu vuruşlarda 1'i rütbeli en az 10 Türk askeri öldürüldü, 4'ü de yaralandı. Öldürülenlerin isimlerinin Savaş, Fatih, Gökhan, Serkan, Burak, Naci, Harun, Mert, Oğuz ve Fuat olduğu tespit edildi. Türk ordusu, üzerlerindeki silah ve malzemelerin gerillanın eline geçmemesi için asker cenazelerinin olduğu yeri savaş uçakları ve obüslerle bombaladı. 

Eylem alanı üzerinde uçurulan 1 dron vurularak darbelendi. Daha sonra harekete geçen 2 asker daha suikast taktiğiyle vurularak öldürüldü. Türk ordusu olay yerini savaş uçakları ve obüslerle bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinden yakıcı roketlerle kendi askerlerinin cenazesinin olduğu yeri bombalayıp ateşe vererek asker cenazelerini yaktı. Eylem alanı ve cezalandırılan işgalcilerin bir kısmının cenazesi halen (açıklamanın yapıldığı öğleden sonra) gerillanın denetimi altındadır. Saat 10.00’dan 16.00’ya kadar süren eylemlerde toplam 12 öldürüldü, 4'ü yaralandı ve 1 dron vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 11 Eylül saat 14.30’da Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş tünellerine yanıcı maddeler bırakarak ateşe verdi. Aynı zamanda savaş tünellerini kimyasal silahlarla bombaladı. Kullanılan kimyasal gazların su ile temas ettiğinde tanecikli yapıya dönüştüğü ve duvarlara yapıştığı tespit edildi.

* Girê Bihar, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanları, savaş uçaklarıyla 22 kez bombalandı.

* Girê FM, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanları, obüslerle onlarca kez bombalandı.

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.

* Girê Cûdî Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.