Haziran Ayı şehitleri anıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Luzern’de Haziran ayı şehitleri,  Brüksel’de ise 13 Haziran’da gördüğü eğitim sırasında şehit düşen Komünist Devrimci Hareket üyesi Elende Mihemed (Zîlan Destan) yapılan birer etkinlikle anıldı.

LUZERN/BRÜKSEL

Haziran 2017’de Xakurkê’ye bağlı Lêlikan’da hava saldırısı sonucu şehit düşen HPG gerillaları Devrim Brusk (Hanım Bozkur), HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen saldırıda katledilen Deniz Poyraz ile Kürt Özgürlük Mücadelesi ile demokrasi ve barış şehitleri şahsında Haziran Ayı şehitleri için İsviçre'nin Luzern kentinde anma düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplumu'nda İsviçre Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) tarafından düzenlenen anmaya şehit yakınları ile Kürdistanlılar katıldı. Anma,  saygı duruşuyla başladı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ekrem Güneş, şehitlerin mücadelelerinin sahiplenilmesinin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. 

Komaw temsilcisi Tahsin Farqîn ise anma bir konuşma yaparak 'Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürleştirlmesi mücadelesinde yaşamlarını bu uğurda feda edenlerin mücadelesini sahiplenerek, şehitlerime yaraşır bir şekilde mücadelelerini zafere taşıyacağız' dedi.

KCDK-E adına anmada Ali Şimşek de söz alarak, “Bugün şehitlerimizin bize bıraktığı mücadele geleneğini sahipleneceğiz. İşgale ve soykırıma karşı Kürt ulusal birliğinin sağlanması ve birlikte mücadele Kürt halkı için kaçınılmazdır” dedi. 

Ortadoğu Türkiye ve Kürdistan'da son yaşanan siyasal sürece yönelik de Kürt siyasetçi Serhat Agîrî değerlendirmelerde bulundu. Agîrî şunları belirtti:  “Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metîna!" hamlesinin başarıya ulaşması demek, Önderliğimizin, Kürt halkının, Kürdistan'ın ve tüm Ortadoğu halklarının özgürleştirilmesi demektir. Bu yüzden bizler bulunduğumuz her yerde şehitlerimizin mücadelesini sahiplenerek direnişimizi sürdüreceğiz.”

Şehit yakınlarının da söz alarak birer konuşma yaptığı anma 'Şehîd Namirin' sloganıyla sonlandırıldı.

Brüksel'de Zilan Destan için anma

13 Haziran’da gördüğü eğitim sırasında şehit düşen Komünist Devrimci Hareket üyesi Elende Mihemed (Zîlan Destan) Brüksel'de yapılan birer etkinlikle anıldı. Etkinlikte Zîlan Destan anısına  yapılan saygı duruşu ardından konuşmalara geçildi. Konuşmalarda, Rojavalı genç bir kadın komünist olarak Zilan Destan'ın Rojava'da kadın bilincini kuşanarak, sosyalist fikirleri yaymak için çok emek sarf ettiği vurgulandı. Onların devrim ve sosyalizm mücadelesi için canlarını verdiklerini, bu amaçlarının gerçekleşmesi için her kesin çok çalışması gerektiği vurgulandı.


Anmada 25 Haziran 2016' da Minbic'da katledilen Sevda Çağdaş da anıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.