HBDH güçleri de Metîna’da vurdu

  • Yoğun çatışmaların yaşandığı Metîna bölgesinde HBDH güçleri de eylem yaptı. Koordine Tepesi’ndeki Türk güçlerini iki koldan hedef alan HBDH güçleri, 2 mevziyi imha etti, 3 askeri öldürdü.

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor. Garzan ve Medya Savunma Alanları’ndaki eylemlerde 15 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dan yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şunlar paylaşıldı:

* Bedlîs’in Tetwan ilçesine bağlı Geliyê Ûranis alanında Hopê ve Kirpman karakolları arasında Transit tipi araçla hareket eden Türk güçlerine yönelik 1 Haziran’da eylem gerçekleştirildi.  Hareket halinde olan askeri araç önce sabotaj taktiğiyle vuruldu. Daha sonra ferdi silahlarla da vurulan araçta; 1’i teğmen, 1’i astsubay olmak üzere 8 Türk askeri öldürüldü.

*  Türk ordusu, eylemden sonra alanda kapsamlı bir saldırı başlattı. 3 Haziran günü gerillalar ile işgalciler arasında temas yaşandı ve şiddetli çatışmalar başladı. İşgalciler burada 1 ölülerinin ve 2 yaralılarının olduğunu belirtti, ancak kayıpları daha fazladır. Yaşanan çatışmalarda Êrîş Garzan, Egîd Çiyager ve Dijwar Hezex son mermilerine kadar çatışarak şehadete ulaştı. Bu alandaki saldırı devam ediyor.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  HBDH güçleri, 14 Haziran günü saat 19.30’da Metîna’nın Koordine Tepesi’ndeki işgalcilere karşı koordineli gerilla eylemi gerçekleştirdi. Birinci eylem kolu, 2 askerin bulunduğu mevziyi hedefleyip vurdu; 2’si öldürüldü, mevzi de imha edildi. İkinci eylem kolu ise içerisinde 1 mevziyi, içindeki 1 askerle birlikte imha etti.

*  Militan Boğazı yamaçlarında bulunan ve pusu faaliyeti yürüten Türk güçleri, 15 Haziran günü saat 06.20’de denetime alındı. Denetim altına alınan askerler, suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü.

*  Orê, Sereru ve Koordine alanları, 14 Haziran günü saat 22.30’da saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıktı.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Avaşîn’in Basya ve Stûnê alanları 14 Haziran günü 18.00-19.30 saatleri arasında obüs ve havanlarla bombalandı.

*  Girê Sor alanı, saat 20.10’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Süleyman Tepesi, 20.00-20.30 saatleri arasında savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı. Ardından da Süleyman Tepesi’ne ve silsilesine helikopterlerle indirme yapıldı.

*  Süleyman Tepesi’ndeki savaş mevzilerine 15 Haziran günü saat 05.20’de girmek isteyen işgalciler, ferdi silahlarla vuruldu. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekildi. Saat 05.50’de Süleyman Tepesi’ndeki işgalciler 2 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 asker öldürüldü.

*  Werxelê’deki savaş tünelleri, 15 Haziran günü 00.00-01.00 saatleri arasınd saldırı helikopterleriyle bombalandı. Gerilla, bu helikopterlere müdahale edince alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Zap’ın Xeregol Tepesi’ndeki Türk güçleri, 14 Haziran günü saat 10.30’da ağır silahlarla vuruldu; mevziler tam isabet aldı ama ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

* T Harfi ve Küçük Cilo alanları, 14 Haziran gecesi saldırı helikopterleriyle bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.