HDP Amed kongresini yaptı

  • HDP Amed İl Örgütü, “Örgütlü gücümüzle tecridi kıralım, demokratik özgür yaşamı inşa edelim” şiarıyla 3. Olağanüstü Kongresini yaptı. 

 

Kayapınar ilçesinde bulunan bir salonda dün gerçekleştirilen kongrede, polisin önlemleri alması dikkat çekti. Kongrenin gerçekleştirildiği salona, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir”, “Devrimci gençlik ruhuyla tecridi parçalıyoruz”, “Tecride hayır zindanlara özgürlük”, “Sarayın, savaşın, yandaşın bütçesine karşı halkın bütçesini savunuyoruz” yazılı pankartlar ve Deniz Poyraz’ın posteri asıldı. 

Kongreye, HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Kürdistani partilerin temsilcileri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), CHP ve Gelecek Partisi Diyarbakır İl Teşkilatları, Barış Anneleri Meclisi, Kürt Dil Platformu, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAD-DER), Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşuyla başlayan kongrede konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, tutuklu Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık ve yöneticileri selamladı. AKP iktidarın “Çöktürme Planı” kararıyla son 6 yılda Kürtlerin tasfiyesine yönelik saldırıların olduğunu hatırlatan Ceylan, “Sizi tasfiye edeceğiz diyenler, tasfiye oldular. Kimse bizlere, Kürt halkına diz çöktüremez” dedi.  

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise hem genel tabloyu hem de HDP’nin duruşunu anlattığı konuşmasında şunları ifade etti: "DEP’i, HADEP’i, DEHAP’ı kapattılar zannettiler ki o dönemde cezaevlerine girenler köşelerine kapanacaklar. Her bir insan bir milyon insan olarak sahalara, meydanlara çıktı ve HDP’yi kurdu. Şimdi milyonlar olarak alanlardayız. İşte bunu görmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Heveslerinin kursaklarında kalacakları günler çok yakın bunun müjdesini veriyorum. Evet Kürt düşmanısınız, demokrasi düşmanısınız, bu ülkeye barışın gelmesini istemiyorsunuz. Bütün acılara rağmen Kürt halkı ne teslim oldu ne biat etti. Bundan sonra da bu böyle olacaktır. Yolumuz zorludur, engebelerle doludur ama kararlı, inançlı, cesaretli olduğumuzu da herkesin bilmesini istiyoruz. Kürtleri, Alevileri, inanç ve kimlikleri yok sayanları tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz.”

HDP Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan

Konuşmaların ardından mali ve faaliyet raporları okundu.  Tek listeyle gidilen seçimde HDP Amed İl Eşbaşkanlığı’na Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan seçildi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.