HDP Denizlerin mirasına ortak

  • HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “HDP, Denizlerin bıraktığı mirasa ortak olmaktan onur duyuyor” dedi.

 

68 kuşağının devrimci önderleri ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) kurucuları Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, şehadetlerinin 50. yılında Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabirleri başında anıldı. Anma etkinliği, Emek Partisi, Emek Gençliği, HDP, CHP, Sol Parti, TKP, Halkevleri, TİP, SYKP, Yeşil Sol Parti, DGB, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Devrimci 78'liler Federasyonu, Ankara 68'liler, Ankara 78'liler Girişimi, İHD, KESK, DİSK, TMMOB, Ankara Dersimliler Derneği, Kızılırmak Dernekler Federasyonu, Mülkiyeliler Birliği tarafından ortak yapıldı. Ankara ve çevre illerinden gelen yüzlerce kişi, mezarlıkta bir araya geldi. 

Anmaya HDP Eş başkanı Mithat Sancar, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Denizlerin avukatı Halit Çelenk'in kızı Serpil Çelenk Güvenç katıldı. 

Ortak açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü, "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, kendi kurtuluşlarını emekçi halkın kurtuluşuyla birleştirdiler. Halkların ve emekçilerin çıkarlarından başka çıkar gözetmediler. 6 Mayıs 1972’de faşist cunta eliyle katledildiler. İdamlarıyla mücadelenin önünün kesilmek, halka korku salınmak istendi ama mücadele sürdü, binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin doğdu. Üç fidan halkın bağrında, bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesinde yaşamaya devam ederken onları katledenler lanetle anılıyor" dedi.

Anmaya katılan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar da açıklamalarda bulundu. Denizlerin idam sehpasına giderken haykırdıkları sözleri bugün mücadelelerinde yaşattıklarını dile getiren Sancar, “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği diyerek gülümseyip ölüme gittiler. Bu sözler ve mücadeleleri bize onurlu bir mirastır, aynı zamanda bir çağrıdır. Hep birlikte bugün burada yaptığımız gibi hayatın her alanında halkların ortak mücadelesini büyütme çağrısıdır o slogan. Bize sorumluluk yüklemektedir. Ortak mücadeleyi her alanda büyütmek, devrim ve sosyalizm yolunda birlikte yürümektir görevimiz. Üç fidanımız ve onlar gibi hayatlarını feda eden, gözlerini kırpmadan en ufak bir korku işareti arayanları utandırarak ölüme gidenlerin mirasını yaşatacağız” dedi.   ANKARA

Gençlik örgütleri de Denizleri, Beyoğlu'nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi önünden Dolmabahçe'ye kadar yürüyerek andı.  Foto:  MA/İSTANBUL
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.