HDP emeği sömürülenlerin sesi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadın emekçilerin insanlık dışı koşullarda yaşamlarını idame ettirmeye çalıştıklarını belirten HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Bizden sadece ses değil çözüm de istiyorlar, onların isyanı olacağız” dedi.

ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Riha, Semsûr, Dersim, Agirî, Îdir ve Bedlîs gibi Kürdistan illerinde  gerçekleştirdikleri “Kadın yoksulluğuna hayır” buluşmalarının sonuçlarını Ankara’da yaptıkları basın toplantısıyla duyurdu. HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri Feray Mertoğlu ve Tülay Koçak’ın katıldığı toplantıda açıklamayı HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran yaptı. 

AKP-MHP erkek ittifakının Kürt ve kadın düşmanlığı üzerinden gelişen bir ittifak olduğunu belirten Başaran, “Bu ittifakın halkların, kadınların aleyhine, sermayedarların lehine kurulmuş bir ittifak olduğunu, cinsiyetçi ve militarist bir ittifak olduğunu, rant ve talan uğruna doğayı katleden, kadınlara yaşam alanı bırakmayan bir ittifak olduğunu teşhir ettik” dedi.
 
Mafya yönetimi yoksullaştırıyor

Çetevari yöntemlerle halkların iradesine saldıran, kadınlara ve kazanımlarına savaş açan erkek iktidarın kirli ilişkilerinin işbirliği yaptıkları suç örgütü liderinin ifşalarıyla bir kez daha ortaya çıktığına dikkati çeken Başaran, “Nitekim yapılan ifşaatlarda; kadın katliamlarının üzerinin örtüldüğü, yolsuzluk ve hırsızlıkla halkın kaynaklarının nasıl gasp edildiği, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi daha birçok usulsüzlüğe nasıl kılıf uydurulduğu ortaya saçılmıştır. Devlet-mafya çete yönetimi tarafından yaşam alanlarımızın sermayedarlara nasıl sunulduğu ifşa edilmiştir. Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet ilkemiz suç unsuru olarak gösterilip belediyelerimize haksız hukuksuz bir şekilde kayyum atanırken, belediyelerimize bağlı kadına yönelik şiddetle mücadele merkezlerimiz kapatılıp şiddet gören kadınlara başvuracağı bir mekanizma bırakılmazken, belediye eşbaşkanlarımız rehin alınırken bu iktidarın aynı süreçte belediyelerde yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüzlükler ifşa edilmiştir. Kadınlar başta olmak üzere halkların nasıl yoksulluğa mahkûm edildiği, 5’li çetenin, yandaşın, sermayedarın hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlükle nasıl zenginleştirildiği ifşa edilmiştir” diye belirtti.

Buluşmalar devam edecek

Başaran şunları söyledi: “Millet açsa onları da siz doyuruverin’ diyenlerin tarlalardaki, yaylalardaki yoksulluktan haberleri var mı? İşte bizler; gerçekleştirdiğimiz bütün buluşmalarda imkânlarınızı seferber ederek halkı doyurduğunuza değil, aksine yoksulluğa mahkum ettiğinize bizzat tanıklık ettik. Her sıkıştığında partimize, halklara ve biz kadınlara saldıran bu erkek ittifakın biz kadınlar nezdinde meşruiyeti yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Kadınları evlere kapatan, ev içi emeğini yok sayan, ucuz işgücü olarak gören, emeğini sömüren, kadınlara yoksulluğu dayatan ve erkeğe bağımlı hale getirmek isteyen kirli ittifakın kadın düşmanı politikaları karşısında ‘Kadın yoksulluğuna hayır, kadınlar için adalet’ buluşmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

Buluşmalar kapsamında Kürt illerinde görüştükleri işçi, öğrenci, koçer kadınların sorunlarını aktaran Başaran, “Bulunduğumuz her yerde ‘Kadın Yoksulluğuna Hayır, Kadınlar İçin Adalet’ demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın mücadelesine ve dayanışmasına olan inancımızla, resim kursuna gitmek için tarlada çalışmak zorunda olan, ‘muhtemelen küçük olduğum için bana daha az ücret verecekler’ diyen genç kadının tuvalindeki renkleri hep birlikte boyayacağız. O renkler erkek egemen rejim karşısında mücadele ve dayanışma ile kazanan kadın mücadelemizin imzası olacak” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.