HDP kampanyasını Paris’te başlattı

Yurt Dışı Haberleri —

  • HDP’li vekiller, Avrupa’da halk buluşmalarına başladı. “HDP’yiz her yerdeyiz” kampanyasının ilk durağı Paris oldu. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Halkımız erken seçime hazırlıklı olmalı, bunun hazırlıklarını yürütmelidir” dedi.

 

JİYAN ELMA/PARİS

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Feleknas Uca, Sait Dede, Fransa’nın başkenti Paris’teki halk buluşmasına katıldı. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan HDP’nin 9 yıl önce büyük bir fikriyatla kurulduğunu belirterek, “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyasını Avrupa’dan sonra Amerika’ya kadar sürdüreceklerini belirtti. Buldan, her defasında kriminalize edilmeye çalışılsa da HDP’nin hiçbir zaman halkların taleplerine ters düşmedi ve mücadeleden geri durmadığını söyledi.  Buldan, “AKP-MHP faşizmine rağmen 9 yıl önce yola çıkarken yüzde 10 bandında olan HDP, bugün yüzde 20 sınırlarında. Bunun temel sebebi HDP’nin her inanca, kültüre, millete açık olması ve ortak bir çatı olmasıdır. Hiç kimse mücadelenin sadece Meclis’le sınırlı olduğunu düşünmesin. Sokak sokak, cadde cadde, ev ev mücadeleyi işleyecek ve yükselteceğiz” diye konuştu.

“Bütün bu çıkmazların tek bir çözümü var; HDP’nin de içinde olduğu demokratik bir yönetim” diyen Buldan, şu mesajı verdi: “Biz bu konuda ne istediğimizi anlatan 11 maddelik bir ilkeler metni yayınladık. Ve arkasındayız, yeni bir yönetime ihtiyaç var. Halkımız erken seçime hazırlıklı olmalı ve her yerde bunun çalışmalarını yürütmelidir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.