HDP  kuruluş yıl dönümünü kutluyor

  • Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 8. kuruluş yıl dönümü, İstanbul’da şölenle kutlandı. 

 

Eşbaşkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da iştirak ettiği Bostancı Gösteri Merkez’indeki kutlamada, bileşen partilerin yönetici ve temsilcileri, sivil toplum örgütü, demokratik kitle hareketleri ve binlerce yurttaş buluştu.

Kürtçe ve Türkçe gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra HDP’nin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi düzenlendi.

Büyük beğeni toplayan gösterimin ardından HDP Kurucu Başkanları Yavuz Önen ve Fatma Gök ile Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, rehin tutulan Sebahat Tuncel, Selehattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın gönderdiği mesajlar okundu. Mesajlarda özgür, eşit ve demokratik bir sistem için mücadelenin büyütülmesi çağrıları yapıldı.

Bileşen partilerinin eşbaşkanlarının ardından HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar birer konuşma yaptı. Eşbaşkan Sancar, ”HDP olarak 8 yaşındayız ama arkamızda asırlar var, asırlarca biriktirilmiş mücadele var. İşte biz bu mücadele geleneğinin mirasçısıyız. 8 yaşında değiliz, 8 bin yaşındayız. Belki daha da büyüktür yaşımız. O yolda bedel ödeyen herkese, yürüyen herkese selam olsun. Kökleriyle toprağa, gövdesiyle yeryüzüne, dalları ve yapraklarıyla ışığa yönelen bir hayat ağacıdır HDP. Direnmeyi çok iyi biliyoruz, direnerek geldik bu günlere ama biz inşayı da biliyoruz. Faşizme karşı her gün direniş ve demokratik cumhuriyeti inşa için mücadele ediyoruz. Er ya da geç kazanacağız. Şimdi tam da birlik zamanı. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için demokrasi güçlerinin birlik zamanıdır. Bu ülkede Kürt halkının onuruyla oynamak isteyen zalimlere karşı Kürtlerin ulusal birlik zamanıdır. Şimdi HDP’nin ve emekçilerinin kenetlenme zamanıdır. Partimiz için de birlik, partimiz için de kenetlenme partimiz için de daha da birlik zamanıdır” dedi.

Sancar, konuşmasının ikinci bölümünü de Kürtçe yaptı ve daha büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından sanatçı Pınar Aydınlar ve Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları sahne aldı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.