HDP'li Ersoy'dan Aile Bakanı'na tepki

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk Aile Bakanı Derya Yanık’ın kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı “tolere edilebilir düzeye geldi” açıklamasına tepki gösteren HDP’li Oya Ersoy, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin ikinci ayında 22 kadının katledildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının ardından yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

28 Nisan ile 25 Mayıs tarihleri arasındaki kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetteki artışa ilişkin Meclis’te basın toplantısı yapan Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına yönelik şiddete ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi:

“Bakan Derya Yanık, şiddetin ‘tolere’ edebilir olduğunu açıklamalarını yaptığı sırada, acaba bu ülkede kaç kadın evinde, sokakta ve iş yerinde şiddete maruz kaldı? Bunu duyan kaç erkek bakanın bu ifadeleri ile almış olduğu güven ile eski eşi, eşi, sevgilisi, kardeşi annesi, bir kadına şiddet uyguladı? Ben bunu bakan Yanık’a sormak istiyorum.””

‘Şiddet görünmez kılındı’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve İçişleri Bakanlığı gibi kurumların şiddet vakalarının azaldığına dair açıklamalarına atıfta bulunan Ersoy, iktidarın şiddeti görünmez kıldığını söyledi: “Çekilme kararı ile birlikte kadına yönelik koruma taleplerini, karakola yaptıkları başvurular reddedilmeye başlanması, şiddete maruz kalan kadınların başvuru kanallarını kapatmak ve şiddeti görünmez kılmak demektir. Devletin görevi şiddeti görünmez kılmak değil önlemektir.”

Taciz ve tecavüzün yarattığı travmanın bir kadın açısından ağır ve zor bir süreç olduğunu da su götürmez bir gerçek olduğunu ifade eden Ersoy, bundan kaynaklı tecavüz kriz merkezlerinin ve cinsel şiddet kriz merkezleri olarak hizmet verecek kurumların kurulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Ersoy, son olarak İstanbul Sözleşme’nin çekilme kararının ikinci ayında 22 kadının katledildiğini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.