HDP'li eski vekil cezaevine girdi

HDP milletvekili Hüda Kaya

HDP milletvekili Hüda Kaya

  • Hakkında verilen hapis cezası kesinleşen HDP eski Milletvekili Hüda Kaya, cezaevine girdi. 

Hüda Kaya, 2022'de tutuklanan oğlu Cihad Ebrari'yi milletvekili sıfatıyla Çanakkale Cezaevi'nde ziyaretinden ayrılırken "çantasında telefon tespit edildiği" gerekçesiyle verilen 1 yıl 6 ay hapis cezası kararının kesinleşmesinin ardından dün sabah Ankara/Elmadağ Kadın Açık Cezaevi'ne girdi.

Cezaevine girmeden JIN TV'ye konuşan Hüda Kaya, şu ifadeleri kullandı: "Tamamen haksız ve gerçek dışı beyanlara dayanan durumdan sonra hakkımda verilen hapis onaylandı. 30 yıl kadar önceki 28 Şubat döneminde aldığım cezalar ve sabıkam gösterilerek cezanın ertelenmemesi kararı verildi. Yani o dönemde yaşananlar Türkiye'de yargılandı ve gerçekler ortaya çıkacak şekilde yok sayılan bir süreç olmasına rağmen bunun hukuki bir dayanak olarak cezanın yatarı olarak gösterilmesi, günümüzdeki AKP iktidarında hala 28 Şubatlara atıf yapılması, gerekçe gösterilmesi bir soru işareti olarak gündemde." ANKARA

 

* * *

Özer'in davası yeni yıla bırakıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in 'Kent Uzlaşısı' davasında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme, duruşmayı 23 Ocak 2026’ya erteledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 'Kent Uzlaşısı' soruşturması kapsamında dün 3. kez mahkeme karşısına çıktı. Savcı, Özer’in Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 maddesi ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1 maddesi uyarınca yargılanması gerektiğini belirtti ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapan Özer, “Sayın iddia makamının talebi ne dosya içeriğiyle ne de içinden geçtiğimiz sürecin ruhuyla alakalıdır. Dosyayı incelemek ve detaylı savunma yapmak için süre talep ediyorum” dedi.

Avukat Seraf Özer de “Bugün bu mütalaa içinden geçtiğimiz çok elzem barış sürecinin ruhuna aykırıdır. Bu mütalaaya ilişkin ayrıntılı itiraz ve beyanlarımızı sunacağız” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, yurt dışı çıkış yasağının devam etmesine ve bir sonraki duruşmanın 23 Ocak 2026'ya ertelenmesine karar verdi. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.