HDP’li kadınlar, ‘Kadın İçin Adalet’ diyecek

Kadın Haberleri —

.

.

  • AKP iktidarı boyunca en çok adaletsizliğe maruz bırakılan kesimin kadınlar olduğuna dikkat çeken HDP Kadın Meclisi Üyesi Hasret Alp, ‘Kadın İçin Adalet’ diyerek alanlarda olacaklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

HDP’nin dün deklare ettiği “Herkes İçin Adalet” kampanyasının startı verildi. Haziran ayına kadar sürecek olan kampanyayla kadınların, gençlerin, işçi, emekçi ve tüm sömürülenlerin mücadelesi ile toplumsal adaleti inşa edilmesi hedefleniyor. Alanlara çıkacak HDP’liler, gençlik, ekoloji, kadın ve tecrit alt başlıkları ile “adalet” diyecek. “Kadın İçin Adalet” başlığı altında yapılacak çalışmaları NuJINHA ajansına değerlendiren HDP Kadın Meclisi Üyesi Hasret Alp, iktidarın en çok baskı altına almak istediği kesim olan kadınlar için alanda olacaklarını söyledi. 

İktidar cins kırımının ortağı

Adaletsizliğe karşı yine en çok ses çıkaran kesimin kadınlar olduğuna değinen Hasret Alp, iktidarın kadınlara yaklaşımını şöyle özetledi: 
“Ülkedeki mevcut adaletsizlikten en çok etkilenen kesim her dönemde olduğu gibi yine kadınlar oldu. Bu nedenle en çok muhalefet eden de kadın oldu. İktidar hangi kesimden olduğuna bakmaksızın kadın kazanımlarını hedef almış durumda. Mevcut sistem kadınlar için adalet üretmiyor. İktidar, 6284 Sayılı Kanun, İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW ile verilen taahhütleri uygulamak bir yana, cezasızlık politikaları ve kadının kazanımlarına yönelik saldırılar ile artık bir cins kırımına dönüşen, kadın cinayetlerinin ortağıdır.” 
 
En çok ‘Kadın İçin Adalet’ denilecek
 
Hasret Alp, kadın katilleri, tacizci ve tecavüzcülerin cezasızlık politikaları ile korunurken buna karşı ses çıkaran kadınların da hedef alınarak tutuklandığını vurgularken, “Öz savunma hakkını kullanan kadınlar en ağır ceza talepleriyle yargılanıyor. Kadınlar pandemi sürecinde de mağdur edildi, ekonomik krizin faturası  en çok işçi ve emekçi kadınlara kesilmek istendi. Bu nedenlerle kampanyamız süresince en çok çalışma yürüteceğimiz alan kadın alanı olacak. Kampanyamız süresince birleşenimiz olan kadın yapıları, kadın hareketleri, işçi ve emekçi kadınlarla birlikte hareket edeceğiz. Saldırılara karşı tek yolun ortak ve örgütlü mücadele olduğu bilinci ile çalışma yürüteceğiz. Ülkede her geçen gün büyüyen adaletsizliklere karşı örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi yükselteceğiz. Kampanya süresince ulaşabileceğimiz kadar kadına ulaşacağız. Bu mücadelemizin başarıya ulaşacağına dair inancımız da tamdır” diyor. 
 
Tek başına kurtuluş olmaz
 
Adaletsizlik çarkı altında sömürülen bütün kesimlerin adalete ihtiyacı olduğununu vurgulayan Hasret Alp, şöyle konuştu: “Ülkede düşünen, sorgulayan ve muhalefet yürüten üniversitelerden sivil toplum örgütlerine kadar tüm kesimler, mevcut iktidar tarafından geliştirilen konseptle baskı, saldırı ve sindirme politikaları ile karşı karşıya kalıyor, ’terörist’ ilan ediliyor. İnsanlar siyasi kararlar ile tutuklanıp onlarca yıllık cezalarla sindirilmek isteniyor. Tam da bu nedenlerle her zamankinden daha fazla adalete ihtiyaç var. Meclis’te en etkili muhalefet eden ve halkçı politikaları ile bilinen parti HDP’dir. Bu süreçte de ülkenin tüm kesimleri için açığa çıkan temel ihtiyacın toplumsal adalet olduğu kanısındayız. Bu adalet çağrımızı herkese yapıyor ve tek başına kurtuluş olmaz diyerek, herkesin olduğu yerden adalet için ses çıkarmasını istiyoruz.”
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.