Hekim değil, rejim elemanı

.

.

  • Hak ihlallerinin arttığı Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, revire çıkan tutsaklara muayene edilmeden ilaç verildiği ve tedavi olarak “Uyu geçer” denildiği belirtildi.

Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden 7 Kasım’da tahliye edilen Hüseyin Aydın, sağlık hakkı ihlallerini şöyle sıraladı: “Hasta tutsaklar muayene olmak için veya sürekli kullandıkları ilaçları yeniden yazdırmak için revire çıktıklarında, revir doktoru, tutukluların belirttiği ilaçlar (sürekli kullandıkları) dışında kimi zaman keyfi bir şekilde ilaç yazıyor. Aynı zamanda bu ilaçları tutukluyu muayene etmeden yazıyor. Yine tutukluların hastane sevkini de yapmıyor. Hastaneye sevkini yapmadığı gibi, dalga geçer gibi ‘benden daha iyisin, uyu geçer’ diyor.” 

Keyfi cezalar

Keyfi disiplin cezalarının verildiğini aktaran Aydın, “Her katta 6 hücre var, yani herkes tek kalıyor. Günde 22 buçuk saat içeride, 1 buçuk saat havalandırmaya çıkarılıyorlar. Bu uygulama ceza almış ya da henüz almamış tutuklu arkadaşlara da uygulanıyor. Burada da bir keyfilik söz konusu” dedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.