Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyuta ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, her 4 dakikada bir kadının erkek şiddetine uğrayarak polise başvurduğunu açıkladı.
Birgün’ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı verilerince, 2016 yılında 130 bin 634 kadın şiddet gördüğü gerekçesiyle kolluk kuvvetlerine başvurdu. İçişleri Bakanlığı verileri, şiddetin arttığını ancak alınan önlemlerin şiddeti engellemede yetersiz kaldığını ortaya koydu. Açıklanan rakamlara göre 2016 yılında Türkiye’de günde 358, saatte 15, 4 dakikada ise 1 kadın, şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvurdu.
Aile Bakanlığı da, 2016 yılında 13 bin 919 kadının erkek şiddetine karşılık “geçici koruma” aldığını açıkladı. Bu karara rağmen İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 2016 yılında hakkında koruma kararı olan 12 kadın, erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Aile Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın aksine, koruma altındayken öldürülen kadınlara ilişkin bilgileri paylaşmadı.
HABER MERKEZİ