Hollanda’da göç politikaları hükümeti sallıyor

Dünya Haberleri —

  • Hollanda’da koalisyon ortakları, ülkedeki göç politikaları konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bir ayrışmayla karşı karşıya.

Hollanda'da hükümet, koalisyonu oluşturan partilerin göçü engellemeye yönelik tedbirler üzerinde anlaşamamasının ardından tehlikeye girdi. Başbakan Mark Rutte'nin muhafazakâr partisi VVD'nin Hollanda'ya sığınmacı akışını sınırlandırmaya yönelik politikaları, koalisyonu oluşturan diğer partilerden tepki gördü. Özellikle mülteci ailelerin yeniden bir araya gelmesini zorlaştıracak önerileri desteklemeyi reddeden iki partinin tutumu koalisyonu böldü.  Gazetecilere müzakereler konusunda bir demeç veren Rutter, "Kabinede göç konusunda bir anlaşmaya varmak için bir süreç içindeyiz” dedi.  Hollanda medyası bu haftasonu da sürecek olan görüşmelerde bir anlaşmaya varılamaması durumunda Rutte’nin koalisyonu bozmaya hazırlandığını ifade etti. 

Hollanda'da iltica başvuruları geçen yıl üçte bir oranında artarak 46 binii aştı. Başvuruların bu yıl 70 binin üzerine çıkarak 2015'teki en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor.

Rutte, Hollanda'ya ulaşan mülteci sayısını azaltarak tesislerdeki koşulları iyileştirme sözü vermişti. Ancak mülteci karşıtı politikalarının çok ileri gittiğini düşünen koalisyon ortaklarının desteğini kazanamadı. Rutte’nin savaştan kaçarak ülkeye gelen mültecilerin çcouklarının getirilmesi ve aile birleşiminden önce en az iki yıl beklenmesi önerisi büyük tepki gördü.   AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.