Hollanda'da yüksek kiralar protesto edildi

Dünya Haberleri —

Yüksek kira fiyatları protesto edildi/foto:AFP/Amsterdam

Yüksek kira fiyatları protesto edildi/foto:AFP/Amsterdam

  • Hollanda’da yüksek kiraları ve konut yetersizliğini protesto eden binlerce kişi Amsterdam'daki Westerpark'ta bir araya geldi. "Yaşam protestosu" adıyla düzenlenen gösteride konut yetersizliğine ve yüksek fiyatlara tepki gösterildi.

 

Amsterdam'daki Westerpark'ta "Yaşam protestosu" adıyla bir araya gelen binlerce kişi Dam Meydanı’na doğru yürüyerek ülkedeki konut sorunu protesto etti.

Çok sayıda kurumun ortak organize ettiği gösteride "Barınma hakkı insan hakkıdır", "Kiraların arttırılmasını durdurun", "Kira çılgınlığına karşı birlikte mücadele edelim", "Yaşamak kâr etmekten değerlidir" ve “Asgari ücretliler için buradayız" pankart ve dövizleri taşındı.

Yapılan konuşmalarda hükümetten konut politikasını düzeltmesi talep edildi, öğrencilerin ve yoksulların konut ihtiyacının karşılanması istendi. 

Sosyal konut için 7 yıl bekleme süresi

Hollanda'nın ulusal haber ajansı NOS tarafından yapılan araştırmaya göre, ülke genelindeki 212 belediyenin yüzde 60'ında düşük gelirlilerin devletten sosyal konut kiralayabilmek için en az 7 yıl beklemesi gerekiyor. Bazı belediyelerde bu süre 10 yıldan fazla sürebiliyor.

AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.