Eylemi bırakmıyorlar

Honk Kong'da daha fazla demokrasi ve serbest seçimlerin yapılmasını talep eden onbinlerce kişinin protesto gösterileri dün de devam etti. Hong Kong'da protestoların sürdüğü semtlerdeki anaokul ve okulların dün de kapalı olduğu ve üniversite öğrencilerinin dersleri boykot etmeye devam ettikleri bildirildi.

Ying'in istifasını istiyorlar 

Sokaklarda kamp kuran öğrenciler, Pekin destekli Hong Kong Yönetimi Başkanı Leung Chun Ying'in istifa etmesi ve açıklanan sınırlı seçim reformunun geri çekilmesi için bugüne kadar müddet vererek, taleplerinin karşılanmaması durumunda gösterilerin büyüyeceğini duyurdu. Ying istifa etmeyeceğini açıklarkan, destekçisi Çin hükümeti de 2017'de yapılacak özel temsilci seçiminde adayların zaten geniş bir komite tarafından seçileceğini söyleyerek bu talebi gereksiz bulduğunu söylüyor.

Bugün olaylı geçebilir

Öte yandan Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü olan 1 Ekim'de (bugün) yapılacak kutlamaların bir kısmı ve havai fişek gösterileri, Hong Kong yönetimi tarafından bölgedeki olaylar nedeniyle iptal edildi. Bugün ülkede resmi tatil olması itibariyle, gösterilere daha fazla kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu polisin sert müdahalesiyle karşılaşan eylemciler ise kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün de benzer bir polis müdahalesi olmasından endişe ediyor.

HONG KONG