Hulusi Akar, KDP'lilerle toplandı

Eli Ewnî, Hulusi Akar

Eli Ewnî, Hulusi Akar

  • Asker kayıpları üzerine sınır hattına giden Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, KDP Politbüro Üyesi Eli Ewnî ile toplantı yaparak, birlikte atılacak adımları konuştu, talimatlarını verdi. 

Savunma Bakanı Hulusi Akar, 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesi sınır hattına yaptığı ziyaretlerde, asker kayıplarının önünü almak için bölgede sürekli provokasyonlar yaratan KDP Politbüro Üyesi Eli Ewnî, KDP’ye bağlı özel güçlerin komuta kademeleri ve Parastin üyeleri ile toplantılar yaptı. MA'dan Erdoğan Altan'ın aldığı bilgilere göre; KDP’ye bağlı özel güçlerin konuşlandırıldığı askeri üslere ve karakollara, bu kez kontra koruculardan oluşan 'Hançer Timi' ve KDP’ye bağlı özel güçler içinde yer alan Liwa 4 yerleştirildi. 1990’lı yıllarda insan kaçırma, el koyma, gasp, ölüm, işkence, cinsel saldırı ve çeşitli suçlara adları karışan 'Hançer Timi' içinde yer alanlar, özel eğitimden geçirildi. Liwa 4’te yer alanlar da uzun süredir hazırlanıyordu. HPG’lilerin kıyafetlerinin giydirildiği bu gruplar, Federe Kürdistan'da işkence, darp, kaçırma vb. uygulamalar ile savaş tünellerin üzerine gitmek, yine HPG’lilerin güzergahlarına yönelik mayınlama ve provokasyonlar yaratma amacıyla kullanılıyor.

Bu grupların içinde Liwa 4’ün subayı olan Muhammed Fazıl Mihemed, Liwa 4 sorumlularından ve aynı zamanda Bêgova bölgesinin Girê Xakê Heydan Tepesi'nde kurulan ve daha sonra Türk ordusuna verilen karakolun komutanı olan Muqadım Hac, yine Hançer Timi içinde konuşlandırılan Zübeyir Babat, Mehmet Sabri Benek (Tim çekirdeği), Hacı Benek (Tim çekirdeği), İhsan Kenanoğlu, Edip Babat, Süleyman Bilen, Lokman Benek ve bunlarla birlikte ayrı birim olarak pêşmerge giysilerini giyen paralı askerler var.  Bu gruplar, Hulusi Akar ve Eli Ewnî’nin ortak planı kapsamında özellikle Bêgova, Nêrwa ve Zewtê alanlarında KDP’ye bağlı özel güçler adına hareket ediyor. 

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) tarafından görevlendirilen Güvenlik Çalışmaları Koordinatörü Göktuğ Sönmez, KDP medyasında çalışan Mamend Roje, Umran Keko ve Rêbwar Kerîm, her ay düzenli toplantı yaparak, savaşın medya ayağını organize ediyor; AKP-KDP medyasının yayın akışını belirliyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.