İbrahim Ayhan anıldı

  • Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinde 20 Eylül 2018'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan, Urfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Nato Mezarlığındaki kabri başında anıldı. 

Anmaya Ayhan’ın ailesinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Mahmut Toğrul, dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP’li Musa Farisoğulları, HDP eski milletvekili Çağlar Demirel, HDP yöneticileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Anmada konuşan HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul, Ayhan’ın mücadelesine bağlı kalacaklarını belirterek, "Dört yıl geçti ama yaramız taze. Her yıl bilgeliğin hatırlayıp onu yad ediyoruz. Bizim için en önemli görev onun mücadelesine sahip çıkmak. Ne mutlu bize onunla aynı yolda yürüdük" dedi. Anma, mezara bırakılan çiçekler ve “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu. Anmaya katılanlar, Ayhan’ın ilçedeki aile evini ziyaret etti.  MA/URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.