İki aile bir çadırda

Depremzede Yunus Kılınç

Depremzede Yunus Kılınç

  • Depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Dîlok’un (Antep) İslahiye ilçesinde deprem üzerinden bir ay geçmesine rağmen yurttaşların mağduriyetleri giderilmedi.

80'e yakın kişinin yaşamını yitirdiği İslahiye’ye bağlı Kerküt (Boğaziçi) Mahallesi’nde henüz çadır alamayan yurttaşlar bulunuyor. Yurttaşlar kendi imkanlarıyla barınma alanları oluşturdu, ancak kötü hava koşulları yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

MA'dan Delal Akyüz'ün haberine göre; Kerküt Mahallesi’nde yaşayan ve aradan geçen bir aya rağmen çadır verilmeyen Yunus Kılınç (53), üç kişilik ailesiyle komşularına verilen çadıra sığındı. Diğer ailenin de dört ferdi olduğunu dile getiren Kılınç,  “Biz bu halde ne yapacağız? Muhtar geliyor eşyaları işine gelene veriyor, işine gelmeyene vermiyor. Odun, çadır istedim ‘yok’ dedi. Sonra başkası gidip isteyince veriyor” dedi.

Evinde derin çatlaklar olmasına rağmen “oturulabilir” raporu verildiğini kaydeden Kılınç, “Bunu veren kişilerin kendileri gelsin otursun bütün evimi ona vereyim. Ben 43 yıldır buradayım, memleketi terk edip başka yere gitmem. Nereye gitsem üç ay çalıştırıp ‘depremzededir’ deyip işten çıkaracaklar. Kimse memleketini terk etmesin” diye konuştu. ANTEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.