İki ayda 808 gözaltı

.

.

  • Devletin tüm kaynaklarını seçim için seferber eden AKP-MHP iktidarı, kontrolündeki devlet güçleri ve yargı eliyle siyasi soykırım operasyonlarını da sürdürüyor. Son iki ayda en az 808 kişi gözaltına alındı ve 109 kişi tutuklandı.

AKP-MHP iktidarı,  devletin tüm imkanlarını arkasına alarak 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da yerel seçim için sahaya inerken, özellikle 20 yıldır yüksek oy aldığı illerde düzenlenen mitinglere katılımın az olması  dikkat çekiyor. Erdoğan, miting konuşmalarında emeklilerin zam taleplerini olumsuz karşılarken, daha fazla yoksulluk vaat etti. Resmi araçları seçim aracı olarak kullanan, belediye ve resmi kurumlardaki personeli propaganda için çalıştıran; propagandayı cami ve okullara taşıran iktidar, muhaliflere ise gözaltı ve tutuklamalarla yöneliyor. Yılın başından beri Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, üyeleri, gazeteciler, avukatlar ve siyasetçilerin de aralarında olduğu en az 808 kişi gözaltına alındı, bunlardan 109 kişi tutuklandı. 

Yerel seçimler öncesinde "dikensiz gül bahçesi" isteyen iktidar, özellikle DEM Parti yöneticilerini hedef aldı. Partinin PM üyeleri Muhammed Ayten, İzzet Karadağ, Sıtkı Göngör, Bursa İl Yöneticisi İshak Tekin, Esenyurt İlçe Eşbaşkanları Bahar Karataş ve Fatih Ergün’ün yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Semsûr İl Eşbaşkanı Aziz Akdağ tutuklanan siyasetçiler oldu. Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) Yöneticisi Fatma Demir ile birlikte onlarca kişi, cezaevlerine para ve mektup gönderdikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Gazeteciler de hedefte

Yerel seçim sürecinde gazetecilere yönelik de gözaltı ve tutuklamalar yaşandı. Gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney, Hakan Yalçın ve Mahmut Altınmakas, Jinnews muhabiri Melike Aydın, Pirha muhabiri Nuray Atmaca, Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu ile gazeteciler Kibriye Evren, Arif Aslan, Lokman Gezgin ve Oktay Candemir çeşitli adli kontrol şartlarıyla serbest kalırken, Pirha muhabiri Diren Keser ise tutuklandı. MA/İZMİR

 

* * *

 Ankara’da ESP'lilere gözaltı

Ankara’da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilmeyen Kahraman Yılmaz, Ali Yıldız, Gökçe Otlu ile Burcu Durak, Ankara TEM Şube Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanlardan Kahraman Yılmaz’ın ciddi sağlık sorunları olduğu ve önümüzdeki Pazartesi günü beyin ameliyatı olması gerektiği öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.