‘İki gün sonra çıkarım’ diyor, çıkıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Iğdır’da boşamak aşamasındaki 3 aylık hamile Ebru Aras’ı öldüren Umut Aras delillere rağmen serbest bırakıldı. Ebru’nun kardeşi Nisanur Öcüm, “Cinayet işliyor ve ‘iki gün sonra çıkarım’ diyor. Gerçekten de çıkıyor. Kadınların can güvenliği tehlikededir” dedi.

MEHMET ŞAH ORUÇ /MA 

Iğdır’da 1 Ocak 2020’de boşanma aşamasındaki 3 aylık hamile Ebru Aras’ı kasten öldürmekten tutuklanan fail Umut Aras yargılandığı Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 Eylül’de görülen 7’nci duruşmada tahliye edildi.

Eşi Umut Aras’tan sistematik şiddet gören Ebru Aras’ın 22 aydırı görülen davasında 3 hakim değiştirildi. Davaya bakan son hakim, Umut Aras’ın tutukluluk süresini gerekçe göstererek, tüm delil ve savcılık mütalaasına rağmen serbest bıraktı.

Nasıl tahliye oldu, şaşırdık kaldık

Verilen kararı kınayan Ebru’nun ağabeyi Turgay Öcüm, karara itiraz ettiklerini söyledi. Böyle bir karar beklemediklerini söyleyen Öcüm, “Tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliye edildi. Peki, 22 aydır neden karar verilmedi de tahliye ettiniz?” diye sordu.

Umut Aras’ın Ebru Aras’a “Ben 6 kişiyi öldürdüm, sen de 7’ncisi olacaksınız” dediğini ve bu söylemimin de dosyada yer aldığını belirten Öcüm, “İlk mahkemeden beri kardeşimin şiddet gördüğünü dile getirdik. Kardeşimin telefonunda, şiddet gördüğü ana dair ses kayıtları var, bu da dosyada var. Nasıl oldu da tahliye kararı çıktı, şaşırdık kaldık” dedi. Ağabeyi Öcüm  alınan karardan dolayı adalete inançlarının kalmadığını dile getirdi. 

Her hakim dosyayı baştan başlattı

Türkiye’deki kadın cinayetlerine dikkati çeken Ebru Aras’ın kızkardeşi Nisanur Öcüm ise kadın katliamlarına karşı devletin 3 maymunu oynadığını söyledi. Tahliye kararına tepki gösteren Nisanur, verilen kararı da adaletsizlik olarak tanımladı. Sanık Aras’ın uzun tutukluluk süresinin göz önüne alınarak tahliye edildiğini belirten Nisanur Öcüm, “Bunu sebebi de bu süre zarfında 3 hakimin değiştirilmesidir. Her hakim dosyayı baştan başlattı, bu durum da mahkeme sürecini uzattı. Bu durum da biz ailenin değil yönetenlerin suçudur. Eğer, böylesi bir süreç olmamış olsaydı katil dışarıda değil de hapishanede olacaktı” diye konuştu.

Kadın katilleriyle birlikte dışarıda yaşamak istemediklerini dile getiren kardeş Öcüm, “Cinayet işliyor ve ‘iki gün sonra çıkarım’ diyor. Gerçekten de çıkıyor. Kadınların can güvenliği tehlikededir” dedi. Toplumun tüm kesimine çağrıda bulunan Nisanur, “Benim ablam öldü. Onun acısını hiçbir şey anlatamaz. Sadece tek isteğimiz, adalet yerini bulsun” diyerek fail Umut Aras’ın yeniden tutuklanması çağrısında bulundu. 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.