İki tepede sızma ve sabotaj

.

.

  • Gerillalar, Girê Koordîne’deki yol yapımına iki koldan sızma eylemiyle müdahale etti; 1 kepçe imha edildi, operatörü öldürüldü. Girê Şehîd Sefqan’a doğru ilerlemek isteyen Türk güçlerine yönelik sabotaj eyleminde ise 2 asker öldürüldü.

Avaşin’in Werxelê Alanı’ndaki direniş, Türk ordusunun tüm saldırılarına rağmen sürüyor. Gerillalar, 8 Eylül’de bir kez daha ilerlemek isteyen Türk güçlerini geri püskürttü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

* Gerillalar, 8 Eylül günü Metîna’ya bağlı Girê Koordîne’de işgal amaçlı yol yapım faaliyeti gerçekleştiren iki kepçeyi hede aldı. İki koldan sızma tarzında gerçekleştirilen koordineli eylemin birinci kolu, 1 kepçeyi içindeki işgalciyle birlikte hedefleyerek yakın mesafeden vurdu; kepçe operatörü öldürüldü, kepçe de imha edildi. İkinci eylem kolu ise diğer kepçeyi hedefleyerek yakın mesafeden vurup darbeledi.

* Zap bölgesine bağlı Ciloya Biçûk alanından Girê Şehîd Sefqan’a doğru ilerlemek isteyen işgalciler, 8 Eylül günü saat 07.00’de  önce sabotaj taktiği, sonra da ağır silahlarla vuruldu. Bu eylemlerde 2 asker öldürüldü. Gerillaların yoğun eylemleri sonucunda işgalci Türk ordusu, aynı gün Girê Şehîd Sefqan’dan geri çekilmek zorunda kaldı.

* Türk ordusu, 8 Eylül günü saat 20.00’den 9 Eylül günü saat 08.30’a kadar Werxelê Direniş Alanı’nı 18 kez patlayıcılar ve zehirli gazlarla bombaladı. 8 Eylül günü gerçekleştirilen bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yakın mesafede yoğun çatışmalar yaşandı. Gerillaların tarihi direnişi karşısında ilerleme sağlayamayan işgalciler, Direniş Alanı’nı bir kez daha zehirli gazlar ve patlayıcılarla bombaladı. Werxelê kahramanlarının bütün saldırılar karşısındaki kararlı direnişleri kesintisiz devam ediyor. Direniş Alanları üzerinde yoğun drone ve keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.

* Metîna’nın Dergelê köyü çevresi, 8 Eylül günü saat 08.00’de savaş uçakları ile bombalandı.

* Avaşîn’in Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında, 8 Eylül günü 22.50-00.10 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı.

* Heftanîn’in Kêre alanında bulunan Xîzawa köyü, 8 Eylül günü saat 22.15’te obüs ve havanlar ile bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.