İktidarı değiştirmek yetmez

Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı değiştirmenin yetmeyeceğini zihniyeti de değiştirmek gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğu, partisinin dünkü Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, deprem bölgesindeki gördüklerinin gerçek olamayacak kadar korkunç olduğunu söyledi. O ilk gün yaşadıklarından sonra asla eskisi gibi düşünemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, gelecekte torunlarının soracağı sorula o gece yanıt vermesi gerektiğini anladığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Erdoğan ile siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum, dedim. Ne kendisi ile ne sarayı ile ne de çeteleriyle hizalanacağım. Ne de milleti için var olmayan bir devlet yapısıyla hizalanacağım. Milleti, evlatları için var olmayan bir yapıyı yüceltmeyeceğim. Asla ve asla yüceltmeyeceğim. Dayanışacaksam da milletim ile dayanışacağım. Ne düşünüyorsam amasız, fakatsız, güzellemesiz söyledim."

Kılıçdaroğlu, şimdi yine seslenmek istediğimi belirterek, şunları söyledi: "Halkının derdine koşamayan bir devleti toplamaya, değiştirmeye, iyileştirmeye çalışmayacak mıyız? Bizim bir iktidarı değiştirmekten çok daha derin meselelerimiz var. İktidarı değiştireceğiz orası kolay ama hepimiz biliyoruz ki değişim bir iktidarı değiştirmekten büyük olmalı, çünkü zihniyeti değiştirmemiz lazım. Net konuşmamız lazım. Zihniyeti değiştirmemiz lazım. Bu ülkeyi enkaz altında bırakan düşünce şeklini kurutmamız lazım. Değerlerimizi yeni baştan örmemiz lazım. Devlete yaklaşımımızı değiştirmemiz gerek. Rant peşinde koşanlar bizi yönetiyor. İş insanları yasa boşluklarını dolduruyor. Kibir alkışlanıyor, düzen aynen devam ediyor. Büyük küçük herkes rantın peşinde. Biz ne yaptık kendimize böyle? Nedir bu haram sevdası böyle?

Elbette önce bu düzeni suçlayacağız. İğneyi kendimize batırmak zorundayız. Siyasete giren anormal şekilde zenginleşiyor. Biz siyasiler de oy kaybederiz diye imar aflarına el kaldırıp, indiriyoruz. Defter tutuyorlarmış, zıvanadan çıktılar. Onlar bambaşka bir evrende yaşıyorlar. Düzenin çalışma şeklini kökünden değiştirmemiz lazım. Siyasetin yapılma şeklini değiştirmemiz lazım. Davranışlarımızı değiştirmemiz lazım. Her şeyi temelden değiştirmek zorundayız.

Değişime bu vahşi neo-liberal tek adam rejiminden başlayacağız. Halkı ilgilendiren her alana sirayet edecek değişim. Şafak söktüğünde evsiz barksız kalanlar yuvalarını yeniden bulacak. Depremler hep olacak ama devlet artık depremler karşısında aciz kalmayacak. Siyaset, haramdan, düzensizlikten, yalandan, riyadan siyaset elini çekecek. Kayırma bitecek, suistimal bitecek, açgözlülük, rant bitecek. Her birimiz elimizi taşın altına koyacağız. Önce inanacağız. Adaleti getireceğimize inanacağız, daha iyisini hak ettiğimize inanacağız.

Deprem gecesinden beri dayanışma içinde olan onurlu halkımız için inanmak zorundayız. Bu harami düzeni mutlaka değiştireceğiz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.