İmece usulü kış hazırlığı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Her yıl Ağustos sonu Eylül ayı boyunca kış hazırlığı yapan kadınlar, “Yardım olmadan bu işi yapmak çok zor olur” diyerek imece usulü dayanışmaya dikkat çekti. 

ESRA SOLİN /MA 

Yaz aylarının sonuna yaklaşılırken, kadınlar sebze ve meyveleri kışın da kullanmak için kurutmalık, konserve ve turşu yapımı için kolları sıvadı. Mersin’in Tarsus ilçesinde bir araya gelen ve imece usulu aldıkları biber, domates, salatalık ve fasulye gibi sebzeleri kışın da tüketmek için kurutma çalışmalarına başladı. Kadınlar, her yıl Ağustos sonu Eylül ayı boyunca yaptığı kış hazırlıklarını sonbahar yağışları başlamadan bitirme telaşında.

.
Caption

Annemizden öğrendik, çocuklarımıza aktarıyor
Mersin’in Tarsus ilçesinin Şahin Mahallesi’nde oturan Fadile Kılıç (41), sabahın erken saatlerinde uyanıp işe koyulduklarını anlatarak, şöyle dedi: ”Kışlıklarımızı hazırlarken akrabalar, komşular ve mahalledeki kadınlarla birlikte toplanıp hep birlikte imece usulüyle yapıyoruz. Bazılarımız domates doğruyor, bazılarımız fasulye ayıklıyor. Yardım olmadan bu işi yapmak çok zor olur.”

.
Caption

Gurbet Ağırağlı (40) ise konservelerin dışında güneşte kuruttukları patlıcan, biber ve domateslerden kurutmalık ve turşu da yaptıklarını belirterek, “Ayrıca dolmalık biber, patlıcan alıp evde içini oyup, dolmalık haline getiriyoruz. Bu işlemeleri annemizden öğrendik, biz de kendi çocuklarımıza aktarıyoruz” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.